Ένα λαχταριστό συνοδευτικό για το αποψινό τραπέζι!
Υλικά:
1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη, σε κύβους
2 κονσέρβες τόνου (170γρ έκαστη), στραγγισμένες
1 αβγό
1/4 φλ κρεμμύδι, κομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ψίχουλα ψωμιού ξηρά
1 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. βασιλικός
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
αλάτι, κατά βούληση
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε την πατάτα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, να την καλύπτει.
Βράζουμε σε υψηλή φωτιά και κατόπιν χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, για 20 λεπτά.
Σουρώνουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε την πατάτα με ένα πιρούνι.
Στο μπολ με την πατάτα πουρέ, προσθέτουμε τον τόνο, το αβγό, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τα ψίχουλα, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το πιπέρι καγιέν και όσο αλάτι θέλουμε.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Χωρίζουμε σε 8 μερίδες και φτιάχνουμε μπιφτέκια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.