Πανεύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια!
Υλικά:
- 300 γρ ζυμαρικά
- 1 κρεμμύδι, κομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 160 γρ τόνος
- 400 γρ ντομάτες, κομμένες
- 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
- 100 γρ τσένταρ, τριμμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι αναφέρεται στο πακέτο.
Σουρώνουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι ή το νερό της κονσέρβας, τον ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά και μαύρο πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά.
Απλώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.