Backstage24.gr
Γεύσεις

Αλμυρό σουφλέ στην κούπα

Ένα ιδιαίτερο και χορταστικό γεύμα!

Συστατικά
2 αβγά

120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
αλάτι
πιπέρι

1 κ.σ. θυμάρι
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

50 γρ. ψωμί για τοστ
60 γρ. mix τυριών
70 γρ. ζαμπόν

Για τη σύνθεση

10 γρ. βούτυρο, για την κούπα
20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για την κούπα
10 γρ. mix τυριών
1 κ.γ. θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να σπάσουν τα αβγά.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε το ψωμί κομμένο σε μικρά κομματάκια, τα τυριά, το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κυβάκια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Μοιράζουμε το μείγμα σε δυο κούπες βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Πασπαλίζουμε με τα τυριά, το θυμάρι και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων.

Ψήνουμε ξεχωριστά το κάθε σουφλέ για 2 ½-3 λεπτά στα 800 Watt.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

 

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Πίτα με ανθότυρο

supervisor

Μπριάμ

editor

Κέικ βανίλιας

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live