Backstage24.gr
Συνεντεύξεις

Αμαλία Κάτζου: «Έχω μάθει να αντιμετωπίζω την… ανθρωποφαγία»

Η Αμαλία Κάτζου είναι μια έμπειρη δημοσιογράφος με ιδιαίτερη γνώση οικονομικών θεμάτων, καθώς και με πολυετή εμπειρία, σε εφημερίδες, εκπομπές αλλά και σε δελτία ειδήσεων. Πλέον εργάζεται και στο CNN.gr.

Τι είναι η δημοσιογραφία για εσάς;

Δημοσιογραφία για μένα είναι η πραγματική είδηση και το ρεπορτάζ. Στα 20 χρόνια που είμαι στο επάγγελμα, με ένα πράγμα αισθάνομαι ικανοποιημένη: Όταν καταφέρνω να«βγάζω» την είδηση ή να ψάχνω διεξοδικά ένα δύσκολο θέμα. Το ρεπορτάζ στον δρόμο σε μαθαίνει πολλά και κυρίως σε ωριμάζει προσωπικά, συναισθηματικά και επαγγελματικά.

Υπάρχει κάποιο γεγονός που σας στιγμάτισε, θετικά ή αρνητικά, μέχρι τώρα στην καριέρα σας και, αν ναι, πιο είναι αυτό και γιατί;

Υπάρχουν και αρνητικά και θετικά. Αυτό που με συγκινεί είναι η αγάπη του απλού κόσμου, που όταν με συναντάει στον δρόμο έρχεται να μου μιλήσει, βλέποντας με σαν έναν δικό του άνθρωπο. Στον αντίποδα, αρνητικό για μένα είναι η ανθρωποφαγία που υπάρχει στον χώρο και την οποία έχω βιώσει. Κάποτε αυτό με στεναχωρούσε, αλλά πλέον έχω μάθει να το αντιμετωπίζω. Πολλές φορές έχω λειτουργήσει με το συναίσθημα και όχι με τη λογική, και αυτό το έχω πληρώσει. Αλλά ευτυχώς, επειδή λειτουργώ πάντα με αξίες και ηθική, κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο μπορεί να είναι για έναν δημοσιογράφο να κρύψει τα συναισθήματά του μπροστά σε μια δυσάρεστη είδηση;

Για μένα είναι πολύ δύσκολο να κρύψω τα συναισθήματά μου και έχω κλάψει μπροστά στην κάμερα. Ίσως αυτό να μην είναι σωστό, αλλά οι δημοσιογράφοι είμαστε και άνθρωποι. Θυμάμαι όταν έκανα για την εκπομπή «Off Camera» ρεπορτάζ στο ίδρυμα βρεφών «Μητέρα» διέκοψα πολλές φορές το γύρισμα, γιατί δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου, βλέποντας μικρά παιδιά να σε παρακαλούν να τα πάρεις μαζί σου. Επίσης, η αγωνία φυλακισμένων γυναικών-μητέρων ήταν δύσκολο να με αφήσει ασυγκίνητη.

Έχετε συναντήσει δυσκολίες μέχρι τώρα στην καριέρα σας. Πώς τις αντιμετωπίσατε;

Σίγουρα έχω συναντήσει πολλές δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο όταν διαπιστώνεις πως η δουλειά σου δεν αναγνωρίζεται ή πως σου βάζουν ταμπέλες χωρίς λόγο ή λένε πράγματα για σένα που δεν ισχύουν. Μέχρι τώρα, με επηρέαζαν κάποια πράγματα, αλλά προσπαθώ να τα αξιολογώ και να προχωράω μπροστά. Πάνω απ’ όλα για μένα είναι η κόρη μου και η οικογένειά μου, όλα τ’ άλλα τα θεωρώ πρόσκαιρα.

Ποιος ήταν ο μεγαλύτερός σας στόχος από την ημέρα που ξεκινήσατε να κάνετε τηλεόραση;

Η τηλεόραση μπήκε εντελώς ξαφνικά στη ζωή μου. Πάντα έχω σε πρώτη προτεραιότητα το ρεπορτάζ, οπότε την τηλεόραση την είδα ως μέρος της δουλειάς μου. Φυσικά με βοήθησε από πλευράς αναγνωρισιμότητας, αλλά πότε δεν υπήρξε αυτοσκοπός για μένα. Ήμουν τυχερή που έκανα πράγματα που μου άρεσαν, όπως η εκπομπή «Οff Camera», αλλά είδα και πολλές φορές το σκληρό πρόσωπο της τηλεόρασης. Υπήρχαν βέβαια και όμορφες στιγμές και ξεχωριστές συνεργασίες που δεν θα τις ξεχάσω, αλλά θα επιμένω να λέω ότι παραμένω ρεπόρτερ-δημοσιογράφος.

Η Αμαλία Κάτζου μίλησε στην Εύη Ευσταθίου

Related posts

Κ. Καζάκος:Μιλά για την καριέρα του ως τραγουδιστής και εξηγεί τους λόγους που φεύγει για την Κύπρο!

Αναστάσης Δαφνής

Kelly Kaltsi: Από το «X-Factor» στην Μύκονο!

Αναστάσης Δαφνής

Μαρίνα Πήχου: “Παρακολουθούσα από μικρή το survivor και ήθελα να συμμετέχω…”

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live