Backstage24.gr
Υγεία & Ομορφιά Ψυχολογία

Απαισιοδοξία: 5+1 μυστικά για να την αντιμετωπίσεις

Μπορείς και πάλι να “σταθείς στα πόδια σου”

Αρκετές είναι οι στιγμές που νοιώθουμε μόνοι και λίγο μελαγχολικοί, είτε γιατί μας έχει επηρεάσει κάποια συνθήκη, είτε γιατί πολύ απλά τα έχουμε χάσει με τον εαυτό μας.

Ωστόσο, παρακάτω σου έχω 6 μυστικά προκειμένου να “ξανασηκωθείς” και να νοιώσεις αισιόδοξος και γεμάτος αυτοπεποίθηση

Πώς να αντιμετωπίσεις την απαισιοδοξία σου

Όταν οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν την θλίψη τους, τείνουν να εμφανίζουν χαρακτηριστικά που ευθυγραμμίζονται είτε με την κατάθλιψη είτε με απερισκεψία, σύμφωνα με τον Friedman. «Οι καταθλιπτικοί τύποι τείνουν να έχουν χαμηλή ενέργεια και λίγη επιθυμία να ασχοληθούν με δραστηριότητες της καθημερινής ζωής, όπως η εργασία, η κοινωνικοποίηση ή η βασική υγιεινή», λέει η Friedman.

Αυτές οι εκρήξεις τείνουν να περιλαμβάνουν επικίνδυνη συμπεριφορά, όπως κατάχρηση ουσιών ή μη ασφαλές συνουσία. ” Αλλά αν αναγνωρίσετε ότι αρχίζετε να αισθάνεστε απελπισμένοι, υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι αντιμετώπισης. Η Φρίντμαν περιγράφει τέσσερις τρόπους αντιμετώπισης τους.

Ζητήστε υποστήριξη

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να επεξεργαστείτε τη βοήθεια που θέλετε. Και παρόλο που είναι υπέροχο να έχουμε φίλους και συγγενείς να στηριχθούμε, μερικές φορές είναι χρήσιμο να έχουμε άποψη από τρίτους. (Είναι εύκολο να σκεφτείτε ότι οι άνθρωποι που σας αγαπούν πρέπει να σας πουν ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα, σωστά;) «Η θεραπεία είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε», λέει η Friedman. Μπορούν να σας βοηθήσουν να θέσετε τα πράγματα σε προοπτική για εσάς, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει.

Αλλά θυμηθείτε: μερικές φορές χρειάζονται μερικές προσπάθειες προτού βρείτε την τέλεια εφαρμογή. «Κάθε θεραπευτής είναι διαφορετικός και μπορεί να μην ταιριάζει σωστά στην πρώτη προσπάθεια σας», λέει η Friedman. “Δεν είναι προβληματισμός για σένα.”

Υιοθετήστε ένα μότο

Μερικές φορές, ο ευκολότερος τρόπος για να βγείτε από μια στιγμή απελπισίας είναι να θυμηθείτε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν λόγοι για να είστε αισιόδοξοι. «Ανεξάρτητα από το πόσο απελπιστικό φαίνεται τώρα, είναι αδύνατο να τα δοκιμάσω τα πάντα», λέει η Friedman. “Υπάρχει κάτι άλλο εκεί έξω που δεν έχει ακόμη διερευνηθεί.” Είναι επίσης σημαντικό τα περισσότερα πράγματα στη ζωή να είναι προσωρινά – ακόμη και οι πιο οδυνηρές στιγμές.

Κάνετε τη συνήθεια να συνδυάσετε τον εαυτό σας με ένα μάντρα. Όταν τα συναισθήματα αναδύονται, επαναλάβετε μια παρόμοια φράση στον εαυτό σας ξανά και ξανά. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο “τα πράγματα θα βελτιωθούν.” Όμως, η τακτική υπενθύμιση μπορεί να σας βοηθήσει να θέσετε τα πράγματα σε προοπτική.

Θυμηθείτε το παρελθόν

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι έχετε περάσει καλά στο παρελθόν, καθώς μπορούν να σας βοηθήσει να βρείτε τι ακριβώς προκαλεί αυτά τα συναισθήματα. «Σκεφτείτε πίσω όταν τα πράγματα ήταν εντάξει ή τουλάχιστον ελπιδοφόρα», λέει η Friedman. “Προσδιορίστε τι λειτούργησε τότε και αξιολογήστε αν ίσως το έχετε χάσει κάπου στο δρόμο.” Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να υποχωρήσετε σε ό, τι ήταν αυτό που κάνατε. Αλλά ο εντοπισμός πραγμάτων που σας δίνει ώθηση μπορεί να σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε ξανά αυτά τα αισιόδοξα συναισθήματα.

Κοιτάξτε προς το μέλλον

Ο μακροπρόθεσμος προγραμματισμός μπορεί να φαίνεται συντριπτικός, οπότε η Friedman προτείνει να υιοθετηθεί μια πιο βραχυπρόθεσμη προοπτική. «Κρατήστε την εστίαση στο παρόν και κάντε μικρά βήματα και στόχους», λέει.

Επειδή είναι ευκολότερο να παρακολουθείτε την πρόοδο μέρα με τη μέρα, εάν επιτυγχάνετε βραχυπρόθεσμους στόχους, καθώς τα μεγαλύτερα πράγματα μπορεί μερικές φορές να διαρκέσουν περισσότερο. Και να θυμάστε: οι μικρότεροι στόχοι είναι πιο σημαντικοί «Η μικρή κλίμακα είναι σημαντική για την εμφάνιση προόδου και την οικοδόμηση της δυναμικής που μπορεί να επιβεβαιωθεί», λέει η Friedman.

Θυμηθείτε ότι η θεραπεία θέλει χρόνο

«Η αναζήτηση της ελπίδας δεν είναι μια ευθεία διαδρομή», λέει η Friedman. «Μερικές φορές βρίσκεστε στάσιμοι ή μερικές φορές απλά μπορεί να χαθείτε.» Έτσι, ακόμα κι αν αισθάνεστε ότι δεν βλέπετε καμία πρόοδο, όσο κινείστε και προσπαθείτε, αυτή είναι η πρόοδος.

 

Πηγή:Youweekly.gr

Related posts

Η “αρρώστια” που προκαλούν τα brazilian!

supervisor

2+1 πράγματα για να έχεις πάντα λαμπερό πρόσωπο!

editor

Δέκα κανόνες ασφαλείας για το σώμα που κάθε παιδί πρέπει να γνωρίζει

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live