Gossipstory.gr
Media Συνεντεύξεις

Αποκλειστική Συνέντευξη – Μαρία Κατσή: “Κάθε μέρα και μια μικρή επιτυχία”

Ειλικρινής, στοχοπροσηλωμένη και από τις πιο γλυκές παρουσίες της τηλεόρασης. Η Μαρία Κατσή είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ωστόσο στο τελευταίο έτος αποφάσισε να κάνει πρακτική άσκηση. Ο δρόμος την οδήγησε αμέσως στο «Πρώτο Θέμα» και το ταξίδι της στην Δημοσιογραφία δεν άργησε να έρθει. Από το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, μεταπήδησε γρήγορα στην ενημέρωση, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2020, η ίδια δοκίμασε τις ικανότητές της μπροστά στον τηλεοπτικό φακό.
Εδώ και 1.5 χρόνο βρίσκεται στο δυναμικό του MEGA.

1.Από την περίοδο λειτουργίας του «νέου» MEGA έως σήμερα, θα ήθελα να μου πεις την πιο πετυχημένη και πιο δύσκολη μέρα για σένα, όταν είδες τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής που παρουσίαζες/συμμετείχες;

Κάθε ημέρα είναι μια μικρή επιτυχία. Για εμένα οι πιο επιτυχημένες ημέρες ήταν και οι πιο δύσκολες. Όταν παρά τις δυσκολίες καταφέρνεις στο τέλος να ανταπεξέλθεις χωρίς κανένας να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά στον αέρα είναι επιτυχία. Τώρα όσον αφορά τα νούμερα τα κοιτάω και τα λαμβάνω υπόψιν μου. Η δουλειά μας κρίνεται και μέσα από αυτά άλλωστε.

2.Πολλές φορές έχουμε ακούσει για την διπροσωπία και τον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί σε αυτόν τον χώρο. Σου έχει συμβεί να παρουσιάζεις εκπομπή με συνάδελφό σου και να μην «δένετε» ως προσωπικότητες (ενώ στον αέρα να δείχνετε ότι έχετε πολύ καλές και αρμονικές σχέσεις) ;

Σίγουρα η φύση της δουλειάς μεγεθύνει αυτές τις συμπεριφορές αλλά στο τέλος της ημέρας κάνουμε απλά μια δουλειά. Προσπαθώ να απομακρύνομαι από τέτοιες καταστάσεις, αν αυτό δεν είναι εφικτό ψάχνω να βρω τη χρυσή τομή και να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ.

3.Πριν από λίγες μέρες έπεσε η αυλαία του ραδιοφωνικού σταθμού «Θέμα 104.6», στον οποίο μάλιστα συμμετείχες και εσύ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Α. Ποιος ήταν ο λόγος αυτής της πράξης;

Β. Πες μου τι νοσταλγείς/ θυμάσαι από την περίοδο που εργαζόσουν καθώς και τις εντυπώσεις σου για την συνεργασία του με τον Νικήτα Κορωνάκη.

Δεν γνωρίζω ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Σημασία έχει ότι έκλεισε ακόμη ένα Μέσο ενημέρωσης και αυτό είναι στενάχωρο. Ήταν μία πολύ όμορφη περίοδος. Περνούσαμε πραγματικά όμορφα κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Μόνο καλά έχω να θυμάμαι. Με τον Νικήτα Κορωνάκη είμαστε χρόνια φίλοι και η συνεργασία μας ήταν άψογη.

4.Έχεις αναφέρει σε συνέντευξή σου, ότι το μέσο της τηλεόρασης είναι κάτι που σου αρέσει πολύ. Τι σε έχει γοητεύσει και τι σε έχει απογοητεύσει/ξενερώσει από τον χώρο (σχετικά με ανθρώπους και εκπομπές που προβάλλονται);

Δεν έχω προλάβει να ανακαλύψω ακόμη όλα τα κομμάτια της καθώς στην τηλεόραση εργάζομαι περίπου δυο χρόνια όμως μπορώ να σου πω πως με έχει γοητεύσει η δυναμική του Μέσου. Έχει ταχύτητα και αμεσότητα. Όταν μπαίνεις σε αυτόν το χώρο τα συναισθήματα είναι πολλά και ανάμεικτα. Τη χαρά διαδέχεται η λύπη κι ο ενθουσιασμός την απογοήτευση. Όμως έχει και αυτό τη γοητεία του διότι μέσα από αυτά τα συναισθήματα βγαίνεις πιο δυνατός και μαθαίνεις να πατάς γερά στα πόδια σου.

Όσον αφορά σε ανθρώπους και εκπομπές είναι πολύ νωρίς για να μιλήσω για απογοήτευση. Κοιτάζω από τους συναδέλφους, ιδιαίτερα από τους παλαιότερους να παίρνω τα θετικά εκείνα στοιχεία που θα αποτελέσουν εφόδιο στη μετέπειτα επαγγελματική μου πορεία.

5.Έχοντας ταξιδέψει στο εξωτερικό -με αγαπημένο σου προορισμό το Λονδίνο – ποιες διαφορές έχεις αντιληφθεί, ως προς την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής, σε σχέση με την χώρα μας; Υστερούμε θεωρείς σε κάποιους τομείς;

Β. Τι είναι αυτό που σου έδωσε η Μύκονος, κάνοντας το καλοκαίρι του 2014 να είναι το αγαπημένο σου; Θα ξαναπήγαινες;

Είναι όντως ο αγαπημένος μου προορισμός. Έχω πάει αρκετές φορές και κάθε φορά ανακαλύπτω και κάτι καινούργιο. Το Λονδίνο σου δίνει μια αίσθηση ελευθερίας. Είναι μία πόλη πολυπολιτισμική και πολυπρόσωπη που δεν σου αφήνει το περιθώριο να βαρεθείς. Τώρα όσον αφορά τη Μύκονο. Δεν ήταν ο προορισμός, που έκανε τόσο ξεχωριστό εκείνο το καλοκαίρι άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόμουν το νησί. Η καλή παρέα και η αίσθηση ξεγνοιασιάς νομίζω ότι ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία που έκαναν το καλοκαίρι εκείνο αξέχαστο.

6.Έχοντας συνηθίσει σε μεγάλο βαθμό τον τηλεοπτικό φακό, ποια πτυχή του χαρακτήρα σου εκπέμπεις περισσότερο on camera και ποια όταν είσαι εκτός; Έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης σου έπειτα από την ένταξή σου στην τηλεόραση;

Ίσως η αμεσότητα και η ειλικρίνεια… Θέλω στην επικοινωνία με τους άλλους να είμαι ανθρώπινη, φιλική και ουσιαστική. Κάτι που ισχύει και on camera αλλά και εκτός. Όσον αφορά τον τρόπο σκέψης μου δεν θα έλεγα ότι έχει αλλάξει επηρεάστηκε όμως όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα στον χώρο της δημοσιογραφίας.

7.Στο ξεκίνημα της δημοσιογραφίας, είχες ασχοληθεί με το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ -συμμετέχοντας μάλιστα και στην εκπομπή Όλα του Θέμου Αναστασιάδη-.

Α. Ποια πτυχή του χαρακτήρα του Θέμου σε κέρδισε; Εκτός αυτού, θεωρείς πως λείπουν και άλλες προσωπικότητες από την τηλεόραση (π.χ Μαλβίνα και Βλάσσης Μπονάτσος), ή υπάρχουν άτομα -και τώρα- στην τηλεόραση με παρόμοιο βιτριολικό χιούμορ;

Β. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να εντρυφήσετε περισσότερο στην ενημέρωση στα επόμενα χρόνια;

Ότι και να πω για τον Θέμο θα είναι λίγο. Κρατάω βαθιά μέσα μου κάποια λόγια που μου είχε πει κάποτε σε ένα προσωπικό μου πρόβλημα και δεν θα ξεχάσω ποτέ την ευγένεια, την ευαισθησία, την ανιδιοτέλειά του, την ειλικρίνεια του, το πόσο υποστηρικτικός ήταν κι άλλα τόσα πολλά.

Στην τηλεόραση πάντα θα υπάρχου άτομα με καυστικό χιούμορ. Η Μαλβίνα Κάραλη και Βλάσσης Μπονάτσος αποτέλεσαν από μόνοι τους μια σχολή και σε αυτό  δεν συντέλεσε μόνο το καυστικό τους χιούμορ αλλά και η ίδια η προσωπικότητά τους.

Ήθελα να δοκιμαστώ στον χώρο της ενημέρωσης διότι θεωρώ ότι δίνεις εξετάσεις σε καθημερινή βάση, δοκιμάζεις τις δυνάμεις και τις αντοχές σου. Ειδικά το ελεύθερο ρεπορτάζ το οποίο έκανα τα τελευταία έξι χρόνια είναι πολύ μεγάλο «σχολείο» και μία καθημερινή πρόκληση για έναν νέο δημοσιογράφο. Είναι η βάση όλων των ρεπορτάζ.

8.Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σχέδια που ετοιμάζεις; Παραμένεις στο MEGA;

Και η επόμενη χρονιά καλώς εχόντων των πραγμάτων θα με βρει στο MEGA…

Related posts

Η μάχη των πρωινών – Ποιος επικράτησε;

Αναστάσης Δαφνής

Έκανε πρεμιέρα το… “Ξαναδέστε τους” – (video)

Αναστάσης Δαφνής

Κ. Μαρτάκης: Σταματάει από το “Καλημερούδια”; – (video)

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live