Θα ξετρελαθείτε!
Υλικά
8-10 κομμάτια
μακαρόνια για παστίτσιο 3/4 του πακέτου
λίγο βιτάμ
λίγο αλάτι
Για τον κιμά:
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά
1 καρότο
λίγο κόκκινο κρασάκι
αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. πελτέ
Κον κασέ (κατά κρίσιν η ποσότητα)
λίγο ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
2-3 κουκουτσάκια μπαχάρι
Για τη μπεσαμέλ:
1/2 λίτρο γάλα
100 γρ βούτυρο
4-5 κ.σ. αλεύρι
1 αυγό
αλάτι, μοσχοκάρυδο
λίγο τριμμένο ρεγκάτο
λίγη τριμμένη φέτα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Βάζουμε αλάτι στο βράσιμο κ όταν τα σουρώσουμε λίγο βιτάμ.
Μαγειρεύουμε τον κιμά αφού τον τσιγαρίζουμε με λαδακι κ το κρεμμυδάκι.
Ρίχνουμε τον πελτέ κ τρίβουμε το καρότο κ την πιπεριά.
Προσθέτουμε κ αυτά κ σβήνουμε με κρασάκι. Τελειώνοντας, βάζουμε τα μπαχαρικά κ το κον κασε, προσθέτουμε νεράκι κ βράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
Ωστόσο, φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ.
Ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε το βούτυρο, αλάτι κ μοσχοκάρυδο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά κ ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ γρήγορα.
Αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε το αυγό κ ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα ταψί μεσαίο, το βουτυρώνουμε, στρώνουμε μια στρώση μακαρόνια, απλώνουμε λίγο τριμμένο τυρί, από πάνω απλώνουμε τον κιμά, κ από πάνω άλλη μια στρώση μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με μια δόση τυριών κ από πάνω ρίχνουμε τη μπεσαμέλ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή περίπου ώρα μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί κ όταν κρυώσει λίγο, σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή:cookpad.gr