Backstage24.gr
Γεύσεις

Αργομαγειρεμένο χοιρινό στη γάστρα με πορτοκάλι & μουστάρδα

Θα το λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά χοιρινό λαιμό
100 γρ. μέλι
70 γρ. φρέσκο δεντρολίβανο
50 μουστάρδα, απαλή
30 γρ. πετιμέζι
4 ξυλάκια γαρύφαλλου
3 σκ. σκόρδο
3-4 κ.σ. χοντρό αλάτι
1 lt ζωμό λαχανικών
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Πιπέρι
Πουρές πατάτας, για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας το χοιρινό λαιμό και φορώντας γάντια μιας χρήσης το τρίβουμε με χοντρό αλάτι και πιπέρι.
Έπειτα, κάνουμε τρύπες στο χοιρινό λαιμό με ένα ίσιο μαχαίρι και μπήγουμε σε αυτές 2 από τις 3 σκελίδες σκόρδο, τα ξυλάκια γαρύφαλλου.

Κατόπιν, αλείφουμε το χοιρινό με μουστάρδα και το αφήνουμε στην άκρη.
Ύστερα, απλώνουμε στον πάτο μιας γάστρας το δεντρολίβανο, τοποθετούμε πάνω του το χοιρινό λαιμό και αδειάζουμε από πάνω το πετιμέζι, το ζωμό λαχανικών, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, τη 1 σκελίδα σκόρδο.

Αμέσως μετά, σκεπάζουμε τη γάστρα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, την καπακώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 3 ώρες.
Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε το χοιρινό λαιμό ζεστό μαζί με πουρέ πατάτας.

 

Πηγή:giorgoststoulis.com

Related posts

Κέικ με ουίσκι και μπάτερσκοτς

editor

Κρεμώδης κοτόπιτα με λαχανικά

supervisor

Χοιρινές μπριζόλες κρασάτες

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live