Backstage24.gr
Σχέσεις & Σεξ

Αυνανισμός: Πόσο ωφέλιμος είναι για την υγεία των ανδρών;

Παν μέτρον άριστον!

Είναι ένα θέμα που κυρίως απασχολεί τους singles καθώς ουκ ολίγες φορές εξασκούν το “άθλημα” με σκοπό να νοιώσουν κάποιες στιγμές ικανοποίησης.

Παρακάτω η επιστήμη διαλύει μερικούς από τους πιο συνήθεις φόβους των ανδρών σχετικά με τον αυνανισμό.

Κάνει κακό η συχνή αυτοϊκανοποίηση;

Δεν έχεις λόγους να ανησυχείς, εφόσον δεν επηρεάζει την απόδοσή σου στο σεξ ή αν αποτελεί μεγαλύτερη προτεραιότητα από άλλες συνήθεις δραστηριότητες της ζωής σου. Δεν θα μειώσει τη σεξουαλική ορμή σου, ούτε θα προκαλέσει προβλήματα υγείας. Ωστόσο, η υπερβολική ενασχόλησή σου με την εκσπερμάτιση μπορεί να σε οδηγήσει σε σωματική εξάντληση. Κράτησε αυτό κατά νου όταν έχεις προγραμματίσει σημαντικά επαγγελματικά ραντεβού, οικογενειακές υποχρεώσεις ή μια προπόνηση.

Αν, παρ’ όλα αυτά, έχεις αποκτήσει εμμονή με τον αυνανισμό σε σημείο που να σε απασχολεί περισσότερο από την προετοιμασία σου για το αυριανό κρίσιμο meeting στο γραφείο, μάλλον ήρθε η ώρα να το μειώσεις. Μιλώντας με έναν ειδικό –επαγγελματία ψυχολόγο/ψυχίατρο/σεξολόγο- θα λύσεις πολλά από τα βασικά ζητήματα που σε οδηγούν σε αυτή την εμμονή.

Είναι δυνατόν ο αυνανισμός σε ώριμη ηλικία, να προκαλέσει προβλήματα υγείας;

Σε αντίθεση με κάποιες αστείες δοξασίες του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος, ο αυνανισμός δεν προκαλεί τύφλωση, παραφροσύνη, τριχοφυΐα στις παλάμες, τριχόπτωση, ακμή, ή καρκίνο κάθε είδους. Στην πραγματικότητα, ο αυνανισμός είναι πραγματικά πολύ ευεργετικός για την υγεία του άνδρα.

> Είναι ένα φυσικό ανακουφιστικό μέσο κατά του άγχους, ενώ έχει θαυματουργά αποτελέσματα ως ενισχυτικό του ύπνου.

> Επίσης, ο αυνανισμός έχει αποδειχθεί κλινικά ότι μειώνει τις ημικρανίες και άλλα είδη σωματικού άλγους.

> Κι αν αυτά δεν είναι αρκετά θετικά νέα για την υγεία σου, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ο καθημερινός αυνανισμός μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες ενός μεσήλικα, να αναπτύξει καρκίνο του προστάτη. Αν αυτό δεν είναι μια καλή δικαιολογία για να αυνανιστείς, τίποτα άλλο δεν είναι!

Μήπως ο αυνανισμός επηρεάζει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων;

Η εκσπερμάτωση ως αποτέλεσμα του αυνανισμού δεν είναι διαφορετική από την εκσπερμάτωση ως αποτέλεσμα της σεξουαλική επαφής. Οι συχνές σεξουαλικές επαφές δεν προκαλούν μείωση στην ανδρική γονιμότητα, άρα, ούτε ο συχνός αυνανισμός. Όμως, σε περίπτωση που ένας άνδρας έχει χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων και επιθυμεί να τεκνοποιήσει, καλύτερα είναι να φυλάξει το πολύτιμο σπέρμα του για τις μέρες που η σύζυγός του έχει ωορρηξία. Έτσι, θα εξασφαλίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας, όσον αφορά στην ποσότητα, την ποιότητα και την ορμή του σπέρματός του, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Επιπλέον, η εγκράτεια –ως προς τον συχνό αυνανισμό-, διευκολύνει στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης, τα οποία είναι απαραίτητα για μια αποτελεσματική σεξουαλική διέγερση και εκσπερμάτιση, ακριβώς την ώρα που ένας άνδρας με φτωχό σπέρμα προσδοκά σε τεκνοποίηση.

Πότε θα καταλάβεις ότι το παράκανες;

Μερικοί άντρες αυνανίζονται μία φορά την εβδομάδα ή και πέντε. Άλλοι μια φορά τη μέρα, αλλά στους απόρρητους ιατρικούς φακέλους των σεξολόγων, καταγράφονται και περιπτώσεις ανδρών οι οποίοι ξεπερνούν τις δυο ή τρεις φορές τη μέρα.

Αν ο αυνανισμός χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να αποφύγει κανείς να πλησιάζει τις γυναίκες (κυρίως ως αποτέλεσμα του φόβου που έχουν δημιουργήσει οι συχνές απορρίψεις), τότε μιλάμε για ένα πρόβλημα που δεν έχει να κάνει με την πράξη του αυνανισμού αυτή καθαυτή, αλλά με μια παθολογική κατάσταση στα όρια της νεύρωσης, Εδώ, η ψυχιατρική βοήθεια μαζί με φαρμακευτική κάλυψη θεωρούνται υποχρεωτικά.

 

Πηγή:askmen.com

Related posts

Τι συμβαίνει όταν δεν κάνεις σεξ;

editor

Περισσότερο άπιστοι οι ανασφαλείς σύντροφοι

supervisor

Off στις συσκευές, on στην σεξουαλική ζωή!

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live