Backstage24.gr
Γεύσεις

Αυστριακή καρυδόπιτα

Αυτή η συνταγή δεν μοιάζει με την ελληνική, καθώς δεν περιέχει σιρόπι, ενώ μαζί με τα καρύδια χρησιμοποιεί και αμύγδαλα.

Υλικά

230 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
50 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. κακάο
110 γρ. ζάχαρη
4 τεμ. κρόκοι
4 τεμ. ασπράδια
βούτυρο για τη φόρμα
αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους με τα ¾ από τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν αρκετά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τη φρυγανιά και το κακάο και αδειάζουμε στο μείγμα στους κρόκους. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα.

Χτυπάμε στο μίξερ (αφού το καθαρίσουμε και το σκουπίσουμε πολύ καλά, για να μην έχει ίχνος υγρασίας) τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη με το σύρμα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με άγλυκη σαντιγί.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related posts

Κρέπες αλμύρες με τυρί, ζαμπόν και μπεσαμέλ

supervisor

ΓΡΗΓΟΡΑ & ΕΥΚΟΛΑ: Συνταγή για τηγανίτες!

Αναστάσης Δαφνής

Φτιάξε Daquiri ακτινίδιο και «άραξε» με την παρέα σου στο μπαλκόνι!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου