Backstage24.gr
Γεύσεις

Αφράτο κέικ μπανάνας

Θα ξετρελαθείτε!

Συστατικά για κεικ μπανάνας με γλάσο σοκολάτας
5 πολύ ώριμες μπανάνες
360 γρ ζάχαρη καστανή
2 αυγά
120 γρ ηλιέλαιο
1 κ.τ.γ εκχύλισμα βανίλιας
340 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.τ.γ σόδα μαγειρική
½ κ.τ.γ κουταλάκι αλάτι
200 γρ κουβερτούρα χοντροκομμένη ή δάκρυα σοκολάτας
Για το γλάσο σοκολάτας
300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
400 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη 70%
1 κ.τ.σ μέλι
30 γρ βούτυρο

Η συνταγή για το κέικ μπανάνας με γλάσο σοκολάτας
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Πολτοποιούμε τις μπανάνες με τη ζάχαρη με ένα σύρμα χειρός ή με πιρούνι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα αυγά, το ηλιέλαιο και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, σόδα, αλάτι) και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα.
Βάζουμε βούτυρο και αλεύρι σε μια φόρμα κέικ και τοποθετούμε το μείγμα.
Η φόρμα μας να είναι στρογγυλή ή μακρόστενη 10χ30.
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
Έπειτα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 20 λεπτά και στη συνέχεια
ξεφορμάρουμε.

Για το γλάσο σοκολάτας

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την βάζουμε σε ένα μπολ με το βούτυρο και το μέλι.
Όταν ζεσταθεί αρκετά η κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε μέσα στο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 2 λεπτά.
Έπειτα ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Αφήνουμε 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω στο κέικ το γλάσο.
Καλό θα είναι το κέικ να το έχουμε τοποθετημένο πάνω σε μια σχάρα ώστε η περιττή σοκολάτα να τρέχει σε ένα ταψάκι.

Πηγή: petros-syrigos.com

Related posts

Παπουτσάκια Μελιτζάνας

supervisor

Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί

editor

Σαλάτα από κομματάκια μπρόκολου με ξηρούς καρπούς

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live