Backstage24.gr
Γεύσεις

Αφροδισιακό γιουβέτσι θαλασσινών

Ότι καλύτερο για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου! 

Υλικά

500 γρ. γαρίδες, Νο1
8-9 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό καλαμάρια
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πράσο
2 στικ σέλερι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. θυμάρι
2 σκ. σκόρδο
1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
1/4 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 φύλλο δάφνης
1 κύβο κότας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. ούζο
50 γρ. κρασί κόκκινο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
750 γρ. νερό
500 γρ. μύδια, με κέλυφος
ξύσμα, από 1 λεμόνι
χυμό, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

μαϊντανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
φέτες λεμόνι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε τις γαρίδες εγκάρσια, έπειτα σε τρία κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά.
Κόβουμε τα καλαμάρια σε λεπτές ροδέλες, έπειτα στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. ζάχαρη. Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 2-4 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το πράσο, τα σέλερι, το καρότο, το κρεμμύδι και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
Προσθέτουμε το θυμάρι, τα σκόρδα ψιλοκομμένα, 1 κ.γ. ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσουν.
Στη συνέχεια, βάζουμε το γαρίφαλο, το μπαχάρι, τον γλυκάνισο, τη δάφνη, τον κύβο κότας, τον πελτέ, το ούζο, το κρασί, τη ντομάτα, το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το 1/3 από το νερό και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με μια κουτάλα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για 10-20 λεπτά μέχρι να τελειώσει το νερό και να μαλακώσει το κριθαράκι.
Δύο λεπτά πριν ετοιμαστεί το κριθαράκι προσθέτουμε τα μύδια, το ξύσμα από το λεμόνι στις γαρίδες, τον χυμό από τα καλαμάρια και τα βάζουμε όλα στο τηγάνι. Βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι και φέτες από λεμόνι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ

paraskevi.eustathiou

Νόστιμες κρέπες για όλα τα γούστα

supervisor

#oposprepei: Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης παρουσίασε τη Νέα ΕΖΑ

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου