Backstage24.gr
Γεύσεις

Γαλατόπιτα

Υπέροχη γαλατόπιτα για να κεράσετε τους φίλους σας!

Υλικά

1.120 γρ. γάλα
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
90 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
30 γρ. κορν φλάουρ
3 αβγά, μεσαία
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα, από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
90 γρ. βούτυρο, 3,5%

Για την επικάλυψη

2 κ.σ. νερό
αβγό
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. κανέλα
φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
Με μία κουτάλα της σούπας βάζουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα από την κατσαρόλα στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, μεταφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ 27 εκ. και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Ρίχνουμε όλο το μείγμα και το απλώνουμε καλά με μία μαρίζ.

Για την επικάλυψη

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το αυγό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια της γαλατόπιτας και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 4 ώρες.
Σερβίρουμε με ζάχαρη, μέλι, κανέλα και δυόσμο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Το κύμα του Δούναβη

paraskevi.eustathiou

Τάρτα με γεύση καρμπονάρα

paraskevi.eustathiou

Χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου