Backstage24.gr
Γεύσεις

Γεμιστοί κουραμπιέδες με σοκολάτα

Θα ξετρελαθείτε!

Υλικά Συνταγής
370 γραμ. αλεύρι μαλακό
50 γραμ. άχνη ζάχαρη
250 γραμ. βούτυρο μαλακό

2 κρόκους
1 βανίλια
1/4 φλ. λικέρ μαστίχα ή κονιάκ
3 πρέζες μοσχοκάρυδο
100 γραμ. άχνη και 1 βανίλια για το άχνισμα

Για τη σπιτική μερέντα
100 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα

1 μικρό κουτί ζαχαρούχο
2 κ.σ. κακάο

1/2 φλ. ψιλοτριμμένο φουντούκι σε σκόνη

Εκτέλεση
Για να γίνουν αέρινοι οι κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα, κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε μπολ κοσκινίζουμε την άχνη με την βανίλια και αφήνουμε στην άκρη για το τελικό άχνισμα.

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη για λίγα λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε στο μίξερ να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας ή κονιάκ και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Απαλά ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά σε μπάλα.

Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο και την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. Πλάθουμε 2 ρολά με μήκος 32-33 εκ. έκαστο και πάχος 4 εκ. Τα βάζουμε σε δίσκο. Τα παγώνουμε για 10′ στην κατάψυξη να σφίξει το βούτυρο.

Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ίσες φέτες με πάχος περίπου 1 εκ. Κάθε ρολάκι βγάζει περίπου 32 κομμάτια.
Αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα για περίπου 25′ να ροδίσουν ελαφρά.
Αφού κρυώσουν, ανά δυο τα κολλάμε σάντουιτς βάζοντας ανάμεσα σπιτική μερέντα. Τα βάζουμε σε δίσκο και αχνίζουμε με άχνη και βανίλια.

Δείτε εδώ και 11 μυστικά για να κάνετε πιο φανταστικούς τους κουραμπιέδες σας φέτος!

Πηγή: Argiro.gr

 

Related posts

Φτιάξε Daquiri ακτινίδιο και «άραξε» με την παρέα σου στο μπαλκόνι!

Αναστάσης Δαφνής

Εύκολη συνταγή για παγωτό Σοκολάτα

supervisor

Ο Γιώργος Ντάβλας στο Αίθριο+ στο Χαϊδάρι

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live