Backstage24.gr
Γεύσεις

Γλυκά μπισκότα με καραμέλα γάλακτος και ζαχαρούχο γάλα

Για τους μικρούς μας φίλους!

Υλικά Συνταγής

Για τα μπισκότα
1 1/2 φλ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
1/2 φλ. βούτυρο σε κομματάκια
1/3 φλ. καστανή ζάχαρη

Για την καραμέλα γάλακτος

4 κ.σ. βούτυρο
1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
1 κ 3/4 φλ. ζαχαρούχο γάλα
150 γραμμ. κουβερτούρα γάλακτος για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Για τα μπισκότα

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ. Προσθέτουμε τα κομμάτια βουτύρου και ψιχουλιάζουμε το μείγμα με τα δάκτυλα, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο (κατά προτίμηση) ταψάκι περίπου 22 ή 24 εκ.

Απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα και την πατάμε όπως τη βάση του τσιζ κέικ, να γίνει μία βάση μπισκότου.
Με πιρούνι τρυπάμε καλά τη ζύμη.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 20΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για την καραμέλα γάλακτος

Βάζουμε σε αντικολλητική μικρή κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα.
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε έως ότου πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 4΄-5΄, μέχρι η καραμέλα γάλακτος να πυκνώσει και να ξεκολλάει σαν κρέμα από την κατσαρόλα. Περιχύνουμε το κρύο μπισκότο με την καραμέλα.

Όταν η καραμέλα γάλακτος σταθεροποιηθεί λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε το ταψί.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 15΄. Κόβουμε σε τετράγωνα μπισκότα ή σε μακρόστενα, όπως τα γκοφρετίνια.

 

Πηγή:Youweekly.gr

Related posts

Το Kalua είναι ο παράδεισος της Μυκόνου

Γιάννης Μαυρίδης

Αφράτος κορμός με φράουλα και σοκολάτα!

supervisor

Κροκέτες σολομού

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live