Backstage24.gr
Γεύσεις

Γλυκό ψυγείου με γλάσο σοκολάτας και μπανάνες

Ό,τι πρέπει για αυτή την εποχή!

Υλικά για 8-10 κομμάτια

5 μπανάνες μεγαλες (+ 1 για το γαρνίρισμα)
735 ml γάλα πλήρες
200 ml κρέμα γάλακτος (με 35% λιπαρά)
300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

70 γρ. μαργαρίνη
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού

1 πρέζα αλάτι
3 κ. σ. χυμό λεμονιού

Για το γλάσο:
380 γρ. κουβερτούρα
1 1/2 κ. σ. μαργαρίνη
1/2 φλιτζάνι γάλα πλήρες
τρούφα χρωματιστή για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με σύρμα να μη σβολιάσουν. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει κρέμα. Ανακατεύουμε ζωηρά από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει.

Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθει το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
Σπάμε τα αυγά σε μπωλ, τα, ανακατεύουμε με πιρούνι και τα προσθέτουμε στην κρέμα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι το αποτέλεσμα να είναι μια λεία κρέμα.

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε οριζόντιες λωρίδες πάχους περίπου μισού εκατοστού (λίγο πιο λεπτές από αυτές της φωτογραφίας).Τις τοποθετούμε σε πιάτο και τις ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν Ρίχνουμε τη φρυγανιά στον πάτο ενός πυρίμαχο σκεύους, έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά του.

Ρίχνουμε στο ταψί το 1/3 της κρέμας και από πάνω στρώνουμε προσεκτικά τις μπανάνες.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μισή από την κρέμα που έχει μείνει στην κατσαρόλα, μια δεύτερη στρώση μπανάνες και τέλος την υπόλοιπη κρέμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 55-60 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά περίπου.
Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε το γάλα, σε κατσαρολάκι κι όταν αρχίσει να βράζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια κουβερτούρας, το βούτυρο κι ανακατεύουμε με μία μαριζ μέχρι να προκύψει ένα παχύρρευστο και γυαλιστερό γλάσο. Το απλώνουμε με κουτάλι στην επιφάνεια του γλυκού.
Γαρνίρουμε με χρωματιστή τρούφα και ροδέλες μπανάνας, τις οποίες έχουμε περιχύσει με χυμό λεμόνι.

 

Πηγή: Youweekly.gr

Related posts

Brownie με σοκολάτα και φουντούκια!

supervisor

Feteer- Αλμυρή μπουγάτσα

editor

Κεφτεδάκια Ελληνικά

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live