Backstage24.gr
Γεύσεις

Γλυκό ψυγείου με καρύδα

Μια γλυκιά και δροσερή “αμαρτία”

Υλικά – 1 ταψί μεσαίο

1 λίτρο γάλα καρύδας

50 γραμμάρια ζάχαρη

100 γρ κορν φλάουρ

1-2 πακέτα φρυγανιές

 

Για το σιρόπι

100 γρ ζάχαρη

100 γρ νερό

2 κουταλιές του γλυκού βανίλια

 

Για το σερβίρισμα

Καρύδα τριμμένη

 

Εκτέλεση

Απλώνουμε τις φρυγανιές μας σε ένα ταψί.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό,τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει.Μόλις λιώσει η ζάχαρη βράζουμε για 3 λεπτά.

Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να γίνει χλιαρό και προσθέτουμε την βανίλια.Βουτάμε μέσα τις φρυγανιές ή περιχύνουμε από πάνω.

Μπορείτε να βάλετε 2-3 στρώσεις φρυγανιές

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μας 700 ml και την ζάχαρη αλλά κρατάμε λίγο στην άκρη γάλα 200-300 ml για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μόλις γίνει η κρέμα μας την απλώνουμε πάνω από τις φρυγανιές αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα να παγώσει.

 

Πηγή: Youweekly.gr

Related posts

Πατάτες ογκρατέν

editor

ΟΛΑ ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ»: «Κόκκινες» τροφές με αφροδισιακή δράση

Αναστάσης Δαφνής

Μους σοκολάτας γάλακτος με καραμελωμένα φουντούκια

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live