Backstage24.gr
Γεύσεις

Γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού

Δροσιστικό και απολαυστικό!

ΥΛΙΚΑ

μπισκότα πτι μπερ (σκούρα)- 600 γρ.
μπανάνες

κρέμα πορτοκαλιού:
χυμός πορτοκαλιού – 1 λίτρο.
ζάχαρη – 1 ποτήρι νερού
σιμιγδάλι – 8 κουταλιές της σούπας

κρέμα σοκολάτας:
κακάο – 2 κουταλιές της σούπας
ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας

γάλα – 3 κουταλιές της σούπας
βούτυρο – 50 γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με την κρέμα του γλυκού μας.

Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Στην συνέχεια, προσθέτουμε την ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια, ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όσο περνάει η ώρα η κρέμα πορτοκαλιού θα γίνεται όλο και πιο πηκτή. Όταν αρχίσει να βράζει βγάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες για να γίνει ακόμα πιο πηκτή η κρέμα μας.

Στην συνέχεια, βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, την βάζουμε σε ένα μπολ, και με ένα μίξερ την ανακατεύουμε καλά.
Στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και στην πορεία σε υψηλή. Έπειτα παίρνουμε ένα πυρέξ, τοποθετούμε μία μεμβράνη στην βάση του, και ρίχνουμε το 1/3 της κρέμας σιγά σιγά.

Με ένα κουτάλι προσέχουμε να πάει η κρέμα σε όλη την επιφάνεια.
Αφού έχουμε φτιάξει μια στρώση με την κρέμα, τοποθετούμε την μπανάνα αφού πρώτα την έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και αμέσως μετά τοποθετούμε από πάνω τα μπισκότα πτι μπερ. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 2 φορές (σύνολο 3) και καταλήγουμε η τελευταία στρώση να είναι με μπισκότα. Καλύπτουμε με την μεμβράνη που περισσεύει από το πυρέξ, και τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες.

Στην συνέχεια, με την βοήθεια μιας πιατέλας αναποδογυρίζουμε το πυρέξ στην πιατέλα και αφαιρούμε το πυρέξ και την μεμβράνη.
Η παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα της Μυκόνου –
Κάνουν ουρές οι τουρίστες για ένα κομμάτι
Έπειτα φτιάχνουμε την γκανάζ.
Σε ένα κατσαρολάκι, που το έχουμε σε αναμμένο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το κακάο, την ζάχαρη, το βούτυρο, και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 5 με 7 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα μας και να γίνει μια ωραία σοκολατένια κρέμα.

Έπειτα με την βοήθεια ενός κορνέ, περιχύνουμε την σοκολατένια κρέμα πάνω από το γλυκό μας σε ότι σχέδιο επιθυμούμε.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο!!!

Πηγή: Youweekly.gr

Related posts

Pancakes με μπέικον

editor

Γεύσεις και «μυρωδιές» Καλύμνου

supervisor

Κρέμα φράουλας και σοκολάτας

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live