Backstage24.gr
Γεύσεις

Γρήγορο καλτσόνε σοκολάτα μπανάνα

Θα σας τρέξουν τα σάλια!

Συστατικά

4 φύλλα κρούστας για γλυκά
30 γρ. βούτυρο
30 γρ. ζάχαρη καστανή
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού του Άκη
2 μπανάνες
8 μπισκότα βουτύρου
40 γρ. γάλα, για άλειμμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη.
Στον πάγκο εργασίας τοποθετούμε 1 φύλλο κρούστας (από την στιγμή που ανοίξουμε το φύλλο πρέπει να είμαστε γρήγοροι για να μην ξεραθούν τα φύλλα)
Με ένα πινέλο το πασπαλίζουμε με βούτυρο και ρίχνουμε 1 πρέζα καστανή ζάχαρη.
Σκεπάζουμε με ένα φύλλο ακόμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Δεν πασπαλίζουμε βούτυρο και ζάχαρη στο τελευταίο φύλλο.
Στην συνέχεια κόβουμε τα φύλλα στα 4, σε σταυρό, ώστε να έχουμε 4 μικρά παραλληλόγρμμα.
Με ένα κουτάλι τοποθετούμε 50 γρ. πραλίνα στο κέντρο του παραλληλόγραμμου.
Κόβουμε τη ½ μπανάνα σε φέτες και τη βάζουμε πάνω από την πραλίνα.
Σπάμε με τα χέρια μας από 2 μπισκότα και τα ρίχνουμε πάνω από τις μπανάνες.
Αλείφουμε με το γάλα το φύλλο περιμετρικά και το διπλώνουμε διαγώνια.
Τέλος, κλείνουμε τις άκρες της ζύμης γυρνώντας προς την εσωτερική πλευρά ώστε να σχεδιάσουμε ένα καλτσόνε.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα 3 παραλληλόγραμμα.
Τοποθετούμε τα καλτσόνε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με το υπόλοιπο γάλα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Ψαρονέφρι με μέλι και μουστάρδα

paraskevi.eustathiou

Τούρτα παγωτό με μπισκότο και φράουλες

paraskevi.eustathiou

Καλαμάρι γεμιστό με ρύζι και μυρωδικά

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live