Backstage24.gr
Γεύσεις

Γύρος κοτόπουλο σπιτικός

Το παραδοσιακό ελληνικό junk food σε μια υγιεινή, σπιτική εκδοχή. Συνοδεύεται από πατάτες φούρνου σαν “τηγανιτές”.

Υλικά
4 μερίδες

Για τον γύρο :
800 γρ. κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ πάπρικα
1 κ.σ. ρίγανη ξερή

Αλάτι, πιπέρι

Για τις πατάτες:
5-6 πατάτες μέτριες
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Για γαρνίρισμα:
πίτες για σουβλάκι
Ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι

Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζουμε τον γύρο.
Κόβουμε το φιλέτο σε μπουκιές και τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού.
Ιδανικά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Αλλιώς το αφήνουμε 1-2 ώρες.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγη ώρα να φύγει η υγρασία.
Μεταφέρουμε σε ταψί. λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30′-40′.
Απλώνουμε τον γύρο σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε μέχρι μέχρι να πάρουν χρώμα, χρειάζονται περίπου 30′.

Σερβίρουμε με ό,τι θελουμε. Τις πίτες για το σουβλάκι μπορούμε να τις αλατοπιπερώσουμε και να τις ψήσουμε στο φούρνο.

 

Πηγή:cookpad.gr

Related posts

Μυστικό μακροζωίας…τα καυτερά φαγητά

Αναστάσης Δαφνής

Μπατζίνα με κολοκύθι

editor

Μπισκότα σοκολάτας με πορτοκάλι και κανέλα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live