Backstage24.gr
Media

Δημήτρης Κανέλλος: “Η χαρά της κατάκτησής της κορυφής θρέφει τη δημιουργικότητα”

Έχοντας διαγράψει μία σημαντική πορεία στο ελληνικό πεντάγραμμο και έχοντας στο ενεργητικό του συνεργασίες με καταξιωμένους και σπουδαίους καλλιτέχνες, ο Δημήτρης Κανέλλος έχει δώσει το δικό του στίγμα στη μουσική και ο κόσμος φαίνεται να τον έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή.
Η εμφάνισή του μάλιστα στο Rising Star του Ant1 ήταν σίγουρα μία κινητήριος δύναμη, που του προσέφερε αρκετά εφόδια για την διαδρομή του στα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Στην τρυφερή ηλικία των 8 χρονών, το τραγούδι μπήκε για πρώτη φορά στη ζωή του, παίρνοντας μέρος σε σχολικές εκδηλώσεις. Αργότερα, συνέχισε τα μαθήματα, μπουζουκιού, αρμονίας και θεωρίας και στα 17 του ξεκίνησε να κάνει την μουσική…επάγγελμα.

Πέρσι, κυκλοφόρησε το 4οalbum του με τίτλο «Όσα Ονειρευτήκαμε» και όλοι αδημονούμε πλέον για τις νέες οπτικές και ακουστικές δουλειές του….

1.Δημήτρη έγινες γνωστός στο ευρύ κοινό χάρη στη συμμετοχή σου στο «Rising Star». Σήμερα που έχεις πάρει και μια απόσταση από εκείνη την εμπειρία πιστεύεις ότι τελικά τα talent shows, ωφελούν ή ζημιώνουν τους καλλιτέχνες στην μετέπειτα καριέρα τους;

Μεγάλη συζήτηση! Νομίζω ότι αρχικά καλό θα είναι να διαχωρίσουμε τα realities από τα talent shows. Εκτιμώ ότι ένα talent show εστιάζει στο ταλέντο του διαγωνιζομένου ενώ ένα reality, ξεδιπλώνει όλο το φάσμα του χαρακτήρα του ανθρώπου που συμμετέχει σ’ αυτό κι ενδεχομένως λόγω των συνθηκών του παιχνιδιού να βγάλει και κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του, που δεν τα είχε ούτε ο ίδιος ανακαλύψει.

Αυτή η διαφορά είναι καίρια κατά την προσωπική μου άποψη, και ακριβώς για αυτό το λόγο, δε θα ταίριαζε στον χαρακτήρα μου να συμμετέχω σ’ ένα reality, χωρίς βέβαια και να κατακρίνω όσους πάνε.

Το αν θα ζημιωθεί ή θα ωφεληθεί κάποιος από την συμμετοχή του σε ένα talent show εξαρτάται από τη σωστή ή μη διαχείριση της όποιας δημοσιότητας έχει πάρει μετά την αποχώρηση του, όπως επίσης και από την επιμονή στον στόχο που ο ίδιος έχει θέσει για την καριέρα του. Από τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε τηλεοπτική εκπομπή δεν χτίζεται μια ολόκληρη καριέρα.

2.Έχεις αναφέρει σε συνέντευξή σου ότι ο λαϊκός καλλιτέχνης είναι αυτός που συνδυάζει ένα σεμνό προφίλ ανθρώπου, παίρνοντας το μέρος των “καταπιεσμένων”…Θεωρείς ότι αυτό, μπορεί να προβάλλουν επιτηδευμένα κάποιοι συνάδελφοί σου, μόνο και μόνο για να τραβήξουν μία γκάμα κοινού; Έχεις αντιληφθεί εσύ κάτι τέτοιο;

Κανείς δεν μπορεί να κοροϊδέψει το κοινό. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Από την άλλη δεν μπορώ να παίξω το ρόλο του κριτή για το πότε η «λαϊκή ταμπέλα» μπαίνει επιτηδευμένα και δεν έχει γερές και στέρεες βάσεις. Το σίγουρο είναι ότι το προσωπείο κάποια στιγμή θα πέσει και τότε θα φανεί πίσω απ’ τη μάσκα ποιος είναι πραγματικά. Μπορώ να μιλήσω μόνο για μένα. Και θεωρώ τον εαυτό μου λαϊκό καλλιτέχνη με την έννοια ότι προέρχομαι από το λαό και το έργο μου ανήκει στο λαό και απευθύνεται σε αυτόν.

3.Είσαι από τους λίγους, που δεν διστάζουν να αποκαλύψουν δημόσια τις πολιτικές τους τοποθετήσεις. Εκ των υστέρων, πόσο βοηθάει -πιστεύεις- αυτό στην επαγγελματική καριέρα ενός τραγουδιστή; Δεν δημιουργείς- άθελα σου- κάποια διχόνοια απόψεων;

Υπάρχει ο καλλιτέχνης και υπάρχει και ο άνθρωπος που είναι πολιτικό ον, με την αριστοτελική έννοια:  μόνο στο πλαίσιο μιας πόλης να μπορεί να επιτύχει την ολοκλήρωσή του. Αυτά τα δύο πρέπει να βρεθούν σε μια ισορροπία. Και η ολοκλήρωση για μένα επιτυγχάνεται μόνο όταν έχεις απόλυτη ελευθερία έκφρασης των απόψεών σου.Ενδέχεται, (και μάλλον έχεις δίκιο σ’ αυτό), να μη βοηθάει και πολύ την καριέρα όταν λες ανοιχτά τα πολιτικά σου πιστεύω. Αυτό που συνηθίζεται, την στιγμή που όλοι παρακολουθούμε μια «μάχη μεταξύ Γολιάθ και Δαυίδ», είναι να μένουμε αμέτοχοι. Από την άλλη όμως ξέρεις μου έρχεται ένα απόφθεγμα του Έζρα Πάουντ (παρόλο που με τον συγκεκριμένο μας χωρίζει άβυσσος στις απόψεις). «Αν δεν κάνεις θυσίες για τις ιδέες σου, ή εσύ δεν αξίζεις ή οι ιδέες σου».

4.Μέχρι στιγμής έχεις κυκλοφορήσει 4 albums : «Από Καρδιάς» το 2006, «Χίλια Γράμματα» το 2010, «Ο Δημήτρης Κανέλλος Ερμηνεύει Φώντα Λάδη» το 2017 και «Όσα Ονειρευτήκαμε» το 2020. Αν κάνεις ένα γρήγορο flashback, σε ποια από τις τέσσερις δισκογραφικές δουλειές ένοιωσες ότι είσαι στο peak σου, σε βαθμό δημιουργίας και επιτυχίας;

Νομίζω ο καλλιτέχνης οφείλει να απαντήσει…στην επόμενη! Πάντα μια καινούρια δουλειά φέρει έναν ενθουσιασμό που θυμίζει εφηβικό έρωτα. Αλίμονο εάν νιώσουμε ότι φτάσαμε στην κορυφή. Η χαρά της κατάκτησής της θρέφει τη δημιουργικότητα. Παρόλα αυτά νιώθω πως η τελευταία μου δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Όσα Ονειρευτήκαμε», που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από την MinosEMI a Universal company, σε ποίηση Άλκη Αλκαίου και σε μουσικές Θάνου Μικρούτσικου, Μίλτου Πασχαλίδη, Θύμιου Παπαδόπουλου και Μανόλη Ανδρουλιδάκη, είναι αληθινά ότι πιο όμορφο καλλιτεχνικά έχω καταφέρει μέχρι σήμερα.

5.Από μικρή ηλικία φάνηκε ότι είχες μια καλλιτεχνική φλέβα και αγάπη για την μουσική. Κάνοντας το όνειρό σου πραγματικότητα, υπάρχει κάτι που έχει μείνει για σένα ανεκπλήρωτος στόχος;

Οι στόχοι τελειώνουν όταν τελειώσουν και τα όνειρα. Αν τελειώσουν τα όνειρα τελειώνει κι η ζωή(μεταφορικά ή και κυριολεκτικά). Είναι πολλά ακόμα που δεν έχω κάνει. Μακάρι να καταφέρω να υλοποιήσω κι άλλα μου όνειρα.

6.Είχες την χαρά και την τιμή να συνεργαστείς με σπουδαίους και αξιόλογους καλλιτέχνες (Γλυκερία, Θάνο Μικρούτσικο, Δημήτρη Μητροπάνο, Μάνο Λοΐζο, Δημήτρη Λάγιο κ.α). Ακούγοντας κομμάτια της δικής σου γενιάς, έχεις εντοπίσει κάποιους που έχουν αδικηθεί, καθώς δεν έχουν αποκτήσει την αναγνωσιμότητα που τους αξίζει;

Έχω την μεγάλη χαρά να έχω στο ενεργητικό μου συνεργασίες με κάποια από τα πιο σημαντικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, πράγμα που συνεχίζει μέχρι και σήμερα και νιώθω αληθινά πολύ τυχερός που με επέλεξαν όλοι αυτοί οι σημαντικοί συνθέτες, στιχουργοί αλλά και τραγουδιστές.
Ναι είναι αρκετά παιδιά απ’ τη γενιά μου που λόγω συνθηκών και γενικότερης οικονομικής ύφεσης δεν έχουν καταφέρει όσα θα μπορούσαν. Δεν θα’ θελα να αναφερθώ σε συγκεκριμένα ονόματα γιατί το νιώθω αντισυναδελφικό. Παρόλα αυτά θα ήθελα να τους προτρέψω  να μην παραιτηθούν ποτέ από τη προσπάθεια τους για το καλύτερο.

7.Μπαίνοντας πλέον στο 2021 (και με όσα επιτρέψει ο κορωνοϊός ), τι σχέδια έχεις οργανώσει να πραγματοποιήσεις για τις επόμενες εβδομάδες;

Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει από την
MinosEMI μια νέα διασκευή ενός τραγουδιού σε σύνθεση και ενορχήστρωση του Μίμη Πλέσσα και στίχους του Δημήτρη Χριστοδούλου.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον μεγάλο μας συνθέτη και μαέστρο Μίμη Πλέσσα για την τιμή που μου κάνει όπως επίσης και την αγαπημένη του σύζυγο Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα για την επιλογή του τραγουδιού.
Τους ευχαριστώ και τους δύο κυρίως για την μεγάλη και φιλόξενη αγκαλιά.
Ευχαριστώ και σένα Γιάννη για την ωραία συζήτηση που είχαμε.

Related posts

Λίλα (True Story): Αποκαλύπτει τον λόγο που δεν είναι φέτος στην Στεφανίδου

editor

Δημήτρης Σταρόβας: “Οι γυναίκες είναι κατεστραμμένες εγκεφαλικά” – (video)

Αναστάσης Δαφνής

My Style Rocks: Ξαφνική αποχώρηση – Το ανακοίνωσε δημόσια (ΦΩΤΟ)

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live