Backstage24.gr
Γεύσεις

Εργολάβοι

Ξεκινήστε την εβδομάδα με ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά!

Υλικά

Για την κρέμα

500 γρ. γάλα
135 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κρόκους, από μεσαία αυγα
50 γρ. κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
75 γρ. βούτυρο

Για τους εργολάβους

250 γρ. αμύγδαλα, χωρίς φλούδα
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 ασπράδια, από μεσαία αυγα
1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

50 γρ. αμύγδαλα, χωρίς φλούδα

Εκτέλεση

Για την κρέμα

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Βάζουμε το γάλα, τη μισή ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση.
Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τους κρόκους και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αλάτι, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει μία βράση το γάλα, το μεταφέρουμε πολύ αργά στο μπολ με τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια.
Βάζουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Για τους εργολάβους

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν πούδρα. Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στη άκρη.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, το αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μία σφιχτή μαρέγκα.
Βάζουμε τη μαρέγκα στο μπολ με τα αμύγδαλα και ανακατεύομε απαλά με μία μαρίζ.
Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε σε ταψί με λαδόκολλα τους εργολάβους. Η διάμετρος των εργολάβων θέλουμε να είναι 2-3 εκ.
Βάζουμε στη μέση από ένα αμύγδαλο και ψήνουμε για 18-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουμε καλά.

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε την κρέμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε στον έναν εργολάβο. Καλύπτουμε από άλλον έναν εργολάβο για να δημιουργήσουμε ένα σάντουιτς.
Αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Μελιτζανοσαλάτα

paraskevi.eustathiou

Το πιο “in” εστιατόριο είναι έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό του και φέτος!

supervisor

Μπριζολάκια χοιρινά στο τηγάνι

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου