Backstage24.gr
Γεύσεις

Εύκολη αλμυρή μπουγάτσα με φύλλο κρούστας

Θα “κολαστείτε”

Συστατικά

100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο γάλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

500 γρ. φέτα
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

2 κρόκους, από μεσαία αβγά
450 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες
100 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. σουσάμι, μαύρο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.

Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει και να αρχίσει να βράζει το μείγμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη, τη γραβιέρα, τους κρόκους και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψί 25×32 εκ. και απλώνουμε δύο φύλλα φροντίζοντας να καλύψουμε τη βάση του ταψιού και να προεξέχουν περιμετρικά.

Βάζουμε άλλο ένα φύλλο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα δύο φύλλα έτσι ώστε να έχουμε στη βάση 5 φύλλα συνολικά.

Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
Γυρνάμε τα φύλλα που προεξέχουν για να κάνουμε τον κόθρο και χαράσσουμε σε 12 κομμάτια.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Τα Caprice Παπαδοπούλου έκαναν όλη την Ελλάδα να χορεύει στον ρυθμό των Stavento!

supervisor

Παιδικά μπισκότα χάρακας

editor

Λεμονόπιτα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live