Backstage24.gr
Γεύσεις

Ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλου

Το αγαπημένο μας βραδινό φαγητό!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 3Χ3εκ.
500 ml ξινόγαλο
5 σκ. σκόρδο, λιωμένες
1 κρεμμύδι, κομμένο στα 8
1 κ.σ. αλάτι
½ κ.σ. πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1 ½ κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
6-7 κλ. θυμάρι
6-7 κλ. δενδρολίβανο
3-4 κλ. φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Ελαιόλαδο, για το ψήσιμο

Για το σερβίρισμα:

Πίτες
Ντομάτα
Τζατζίκι
Μαϊντανό
Μουστάρδα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε το κοτόπουλο, το ξινόγαλο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το εστραγκόν, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.
Κατόπιν, τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και αδειάζουμε από πάνω όλη τη μαρινάδα, μέχρι να καλυφθεί τελείως.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή για όλη τη νύχτα.
Έπειτα, αποσύρουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, ξεχωρίζουμε τα φύλλα του κρεμμυδιού κι έπειτα, περνάμε στα καλαμάκια για σουβλάκια εναλλάξ ένα κομμάτι κοτόπουλου και ένα κρεμμυδιού.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα τεμάχια.
Τέλος, ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά , ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα καλαμάκια από όλες τις πλευρές.

Μόλις ετοιμαστούν, τυλίγουμε τα καλαμάκια με τις πίτες, τα γεμίζουμε με ντομάτα, μαϊντανό, μουστάρδα, τζατζίκι ή ό,τι άλλο επιθυμούμε και σερβίρουμε.

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Σοκολατόπιτα

supervisor

Χοιρινές μπριζόλες κρασάτες

editor

Μακαρονάδα light με κοτόπουλο και μπρόκολο

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live