Backstage24.gr
Γεύσεις

Ισπανικά tapas

Υπέροχα ορεκτικά με γεύση Ισπανίας για κρασί και το ποτό σας!

Υλικά

Για τα ψητά ντοματίνια
ντοματίνια
φρέσκο θυμάρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι

Για τα αυγά με λουκάνικο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγα ψητά ντοματίνια
1/2 κόκκινη και 1/2 πράσινη πιπεριά
3 αυγά
1/2 χωριάτικο λουκάνικο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγη γραβιέρα
παξιμαδάκι με σουσάμι ή φρυγανισμένο ψωμί

Για τα μανιτάρια με χαμόν
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
λίγο λευκό κρασί και λίγο θυμάρι
4-5 φέτες χαμόν
παξιμαδάκι με σουσάμι ή φρυγανισμένο ψωμί

Για τις γαρίδες spicy
φρέσκο τυρί κρέμα
150 γρ. γαρίδες
1 σκ. σκόρδο
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
παξιμαδάκι με σουσάμι ή φρυγανισμένο ψωμί

Εκτέλεση
Ψητά ντοματίνια

Για τα ισπανικά tapas, διαλέγουμε μακρόστενα κατακόκκινα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση, τα αραδιάζουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο μπαλσάμικο. Ψήνουμε στους 200ºC για 20′. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά.

Αυγά με λουκάνικο

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα ψητά ντοματίνια και τα σοτάρουμε για 3-4′. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο και σοτάρουμε για 3-4′. Χτυπάμε τα αβγά με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και σβήνουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να αναμειχθούν τα υλικά και αφήνουμε πάνω στο σβηστό μάτι 2- 3′ μέχρι να σταθεροποιηθεί το αβγό.

Μανιτάρια με χαμόν

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο αφού κάψει καλά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-4 να μαραθούν τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι. Σβήνουμε με λίγο κρασί και αφήνουμε να στεγνώσει τελείως το τηγάνι.
Βάζουμε μια φέτα χαμόν πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμάδι και μια κουταλιά μανιτάρια.

Γαρίδες spicy

Ζεσταίνουμε το τηγάνι να κάψει καλά, προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και βάζουμε τις γαρίδες, είτε μικρές, είτε ψιλοκομμένες. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3′, προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Γεμίζουμε με αυτά φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμαδάκια.

Πηγή: argiro.gr

Related posts

Γιουβέτσι με κιμά

supervisor

Εύκολη συνταγή σε χρόνο ρεκόρ: Stir-Fry Βοδινό

Αναστάσης Δαφνής

Τούρτα λευκής σοκολάτας

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου