Backstage24.gr
Γεύσεις

Ισπανική ομελέτα φούρνου

Ένα διαφορετικό πρωινό!

ΥΛΙΚΑ
8 αυγά
4 κ.σ. φρέσκο γάλα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
3 φέτες fouantre γαλοπούλα ψητή με μυρωδικά IFANTIS
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
2 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρέ
1 φλ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA
1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά, να μαραθεί για 5΄-6΄. Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄. Ρίχνουμε ακόμη λίγο λάδι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Χτυπάμε με αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός τα αυγά με το γάλα για 3΄-4΄ σε διαφορετικό μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το γάλα. Ψιλοκόβουμε τη γαλοπούλα και τη ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το τριμμένο τυρί. Τέλος προσθέτουμε το σχοινόπρασο και τον μαϊντανό.
Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος 20×20 και αδειάζουμε τα λαχανικά και μετά το μείγμα αυγών.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί η ομελέτα.

 

Πηγή:argiro.gr

Related posts

Γεμιστή βασιλόπιτα

editor

Mont Blanc με τζίντζερ και κάστανα

editor

Μπρουλέ ρυζιού με καρύδα

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live