Backstage24.gr
Γεύσεις

Ισπανική ομελέτα

Χορταστική στο μάτι και στο στόμα, αυτή η ομελέτα ανοίγει την όρεξη!

Υλικά

8 αυγά
4 κ.σ. φρέσκο γάλα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
3 φέτες ζαμπόν βραστό
ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μελιτζάνα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε καρέ
2 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρέ
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για την ισπανική ομελέτα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, να μαραθούν για 5΄-6΄. Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Χτυπάμε με αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός τα αυγά με το γάλα για 3΄-4΄. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το τυρί. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε και τα σοταρισμένα υλικά.

Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε την ομελέτα. Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί η ομελέτα.

Πηγή: argiro.gr

Related posts

Απαλλαγείτε από τα κιλά των γιορτών με το Medi Taste μενού της Taste & Diet

Γιάννης Μαυρίδης

Παραλία μετά τη καραντίνα! Η πιο εύκολη λύση για να «μπούμε» στο παλιό μας μαγιό!

Γιάννης Μαυρίδης

Τάρτα καραμελωμένης σοκολάτας

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live