Backstage24.gr
Γεύσεις

Ιταλική φοκάτσια

Παραδοσιακό ιταλικό αρτοσκεύασμα.

Υλικά

500γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι μαγιά
1κτγ αλατι
1κτς ζαχαρη
3κτς ελαιόλαδο
230ml χλιαρό νερο
100ml γαλα
Ελαιόλαδο για το ταψί
Ντοματίνια
Θυμάρι
Flakes αλατι

Εκτέλεση

Βάζουμε τη μαγιά,τη ζαχαρη και το χλιαρό νερο στον κάδο του μιξερ(αν δεν έχουμε το κάνουμε σε λεκάνη και μετα στο χερι) ανακατεύουμε με ένα συρμα χειρός ή πιρούνι τα υλικά και αφήνουμε για 15 λεπτά περιπου για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνεχεια προσθέτουμε τα υπολοιπα υλικά και βάζουμε τον γάντζο στο μιξερ και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα έως ότου γίνει η ζύμη μας μια μπαλα και δεν κολλάει στα τοιχώματα,αν δούμε ότι κολλάει προσθέτουμε λιγο αλεύρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη για 40 λεπτά ως 1 ώρα να φουσκώσει.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί στρογγυλο ή πυρέξ πάνω από 35 εκ αφού έχοντας βάλει αρκετό λάδι να παει παντου και στα τοιχώματα αλλά και στον πατο να έχει αρκετο(αυτο το ψωμί θέλει αρκετό λάδι) Απλώνουμε με τα δαχτυλα τη ζύμη να παει παντου. Βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση πιέζοντας τα στη ζύμη, στη συνεχεια το Θυμάρι και το αλατι.
Αφήνουμε για 20 λεπτά με 30 να φουσκώσει παλι η ζύμη σκεπάζοντας με μια πετσετα. Ραντίζουμε παλι με λιγο ελαιόλαδο από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 για 30 λεπτά.

Πηγή: petros-syrigos.com

Related posts

Παγωτό βανίλια και σοκολάτα

paraskevi.eustathiou

Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι

supervisor

Ζουμερά burger με αφράτα ψωμάκια

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου