Backstage24.gr
Γεύσεις

Κέικ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη

Αυτό το εύκολο κέικ θα το απολαύσουν όσοι έχουν βγάλει τη γλουτένη από τη διατροφή τους.

Υλικά

8 τεμ. κρόκοι αυγών
8 τεμ. ασπράδια αυγών
200 γρ. ζάχαρη άχνη & επιπλέον για πασπάλισμα
300 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη
1 τεμ. λεμόνι, μεγάλο, το ξύσμα (ακέρωτο)
50 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας στη ζύμη και ανακατεύουμε με μία ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έτσι ώστε η ζύμη να μαλακώσει. Έπειτα ενσωματώνουμε σταδιακά και την υπόλοιπη μαρέγκα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο τους 160◦C και ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related posts

Smoothie για αποτοξίνωση από την Ελένη Πετρουλάκη

supervisor

Φθινοπωρινή σαλάτα με αχλάδι και ψητό κατσικίσιο τυρί

Αναστάσης Δαφνής

Πέννες με τόνο, κάπαρη και άνηθο

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου