Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κέικ γεμιστό με κρέμα τυριού

Μοναδικό κέικ εσπεριδοειδών γεμιστό με τυρί κρέμα, τόσο λαχταριστό και τόσο εθιστικό, που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά

Υλικά

250 γραμ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
200 γραμ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
4 αυγά
2 βανίλιες
1 κεσεδάκι γιαούρτι (4% λιπαρά)
350 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. αλάτι
250 γραμ. τυρί κρέμα με γιαούρτι
4 κ.σ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ.σ χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

Για το κέικ γεμιστό με κρέμα τυριού, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα, μεγάλη, με τρύπα στη μέση.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να αφρατέψει καλά. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, να τα πίνει το μείγμα. Ρίχνουμε τη βανίλια. Εναλλάξ ρίχνουμε το γιαούρτι με το κοσκινισμένο αλεύρι. Κρατάμε 1,5 φλ. από το μείγμα του κέικ και το υπόλοιπο το αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα.

Σε μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το μισό φλ. μείγμα του κέικ και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε τη γέμιση σε στρώση στη φόρμα, φροντίζοντας να μην ακουμπάει στα τοιχώματα. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο 1 φλ. μείγμα κέικ.

Με μαχαίρι αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα όπως κάνουμε με το δίχρωμο κέικ, χωρίς να ακουμπάμε τη φόρμα.

Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε στη φόρμα για 15΄και έπειτα το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με άχνη.

Πηγή:argiro.gr

Related posts

Μελιτζάνες με πατάτες κοκκινιστές

editor

Fine dining εμπειρία με «Meraki» στη Μύκονο!

Αναστάσης Δαφνής

Κρεμώδες ριζότο λαχανικών

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live