Backstage24.gr
Γεύσεις

Κέικ με αχλάδι

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει τότε ήρθε η ώρα!

Υλικά

75 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα, για τη φόρμα
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αβγά, μέτρια
150 γρ. ξινόγαλο
50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
2 αχλάδια
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα, για τη φόρμα
100 γρ. καλαμποκάλευρο
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
γάλα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 13×25 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μπολ το ξινόγαλο και τον χυμό πορτοκαλιού.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τη φλούδα και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε κυβάκια 0,5 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αχλάδια, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα αχλάδια στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα για 30 λεπτά μέχρι να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με γάλα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Ελιόψωμο της στιγμής…

Αναστάσης Δαφνής

Lemon pie

paraskevi.eustathiou

Brownies με τα σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου