Backstage24.gr
Γεύσεις

Κέικ μπανάνας

Υγιεινό κέικ μπανάνας θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά

4 μπανάνες ώριμες
3 κ.σ. μέλι ή maple syrup
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
70 γρ. αμύγδαλα με φλούδα

Για τη σύνθεση

1 μπανάνα ώριμη
30 γρ. αμύγδαλα με φλούδα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο 200ο C στον αέρα.
Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ και τις πιέζουμε με ένα πιρούνι για να λιώσουν.
Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια, το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν, αλάτι, τα αμύγδαλα σπασμένα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 10×30 εκ.
Κόβουμε την μπανάνα κατά μήκος και τη βάζουμε πάνω στο μείγμα. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα σπασμένα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κιμά

paraskevi.eustathiou

Πίτα με κάστανα, πράσο και ταχίνι

Αναστάσης Δαφνής

Μπιφτέκι λαχανικών: Πεντανόστιμο και υγιεινό!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου