Backstage24.gr
Γεύσεις

Κέικ ψυγείου χωρίς ψήσιμο, με ζαχαρούχο γάλα

Ένας γλυκός “παράδεισος”

Συστατικά:

μπισκότα πτι μπερ – 700 γρ.
βούτυρο – 300 γρ.
Καραμελωμένο ζαχαρούχο* – 1,5 κουτιά
καρύδια – 200 γρ.
γάλα – 200 ml.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάμε με ένα μιξερ χειρός.
Στρώνουμε ένα πυρέξ με μεμβράνη τροφίμων και απλώνουμε μέσα λίγη καραμέλα να καλύψουμε την βάση του πυρέξ. Βουτάμε τα μπισκότα σε γάλα γρήγορα και στρώνουμε τα μπισκότα πάνω από την καραμέλα και από πάνω δεύτερο στρώμα καραμέλας. Συνεχίζουμε και στρώνουμε και τρίτο στρώμα μπισκότο και από πάνω καραμέλα.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και στρώνουμε μπισκότα από πάνω από το καρύδι και απλώνουμε καραμέλα και ένα τελευταίο στρώμα μπισκότου.
Καλύπτουμε από πάνω με την μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 40-50 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο το αναποδογυρίζουμε αφαιρούμε την μεμβράνη και αλείφουμε με καραμέλα γύρω γύρω με καραμέλα.

Πασπαλίζουμε γύρω γύρω το γλυκό με τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο.

 

Πηγή: Youweekly.gr

Related posts

Μπισκότα βρόμης με σοκολάτα

editor

Μπισκότα με βρώμη

editor

Χρωματιστές τρούφες με βρόμη

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live