Backstage24.gr
Γεύσεις

Καζάν ντιπί

Από τα πιο αγαπημένα πολίτικα γλυκά! Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε! 

Υλικά

1 λίτρο γάλα
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
2 κ.σ. ρυζάλευρο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
λίγη ζάχαρη άχνη για το ταψί
λίγο βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

Χρησιμοποιούμε ένα ταψί ή ένα τηγάνι, το οποίο το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Στη συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το νισεστέ και το ρυζάλευρο με λίγο γάλα.

Τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Παίρνουμε με μια κουτάλα λίγο από το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντάς τα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας όλο αυτό το μίγμα στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να μην κολλήσουν, μέχρι που να γίνει κρέμα.

Χρησιμοποιούμε τώρα το βουτυρωμένο ταψί και το τοποθετούμε στο μάτι. Ρίχνουμε μία μεγάλη κουτάλα από την κρέμα και την αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά έως ότου να αρχίσει να καίγεται η κρέμα. Ελέγχουμε με μια κουτάλα αναποδογυρίζοντας στην άκρη. Αφού αρχίσει να καίγεται αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο ταψί την υπόλοιπη κρέμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο πάλι μέχρι να πάρει μια βράση.

Αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κόβουμε σε ροδέλες και τις τυλίγουμε (προσοχή οι ροδέλες να μην έχουν πολύ μήκος).

Σερβίρουμε με την καμένη πλευρά από πάνω και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Related posts

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα

paraskevi.eustathiou

Κέικ μπανάνα

paraskevi.eustathiou

Τάρτα με σοκολάτα και φράουλα

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου