Backstage24.gr
Γεύσεις

Καλοκαιρινό κέικ με βερίκοκα και σοκολάτα

Απόλαυση στο μεγαλείο της!

Υλικά Συνταγής
Για το κέικ

80 γραμ. κουβερτούρα
80 γραμ. βούτυρο
100 γραμ ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
80 γραμ. αλεύρι
120 γραμ. μαρμελάδα βερίκοκο

Για το σιρόπι
40 γραμ. ζάχαρη
40 γραμ. νερό
2 κ.σ. λικέρ βερίκοκο

Για την επικάλυψη
80 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
80 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ βούτυρο

Για τα βερίκοκα
10 βερίκοκα
5 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. λικέρ βερίκοκο

Εκτέλεση
Ξεκινάμε το κέικ με βερίκοκα, λιώνοντας σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μισή μαρμελάδα βερίκοκο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα.
Απαλά ανακατεύουμε.

Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια, να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
Ρίχνουμε 2 κουταλιές μαρέγκα και με κοφτές κινήσεις με κουτάλι αναδιπλώνουμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα, για περίπου 35΄, να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του. Αφήνουμε να σταθεί για 15΄στη φόρμα και έπειτα ξεφορμάρουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3΄.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το λικέρ βερίκοκο.
Αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα με λίγες σταγόνες λικέρ να αραιώσει ελαφρά.

Για την επικάλυψη
Κόβουμε οριζόντια το κέικ στα δύο. Ποτίζουμε και τα δύο κομμάτια με σιρόπι με ένα πινέλο.
Βάζουμε σε πιατέλα το ένα κομμάτι κέικ. Αλείφουμε ολόγυρα με μαρμελάδα. Κάνουμε παχιά στρώση μαρμελάδας στην κορυφή. Καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι κέικ. Αλείφουμε ολόγυρα με μαρμελάδα.

Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα, το βούτυρο και την κρέμα. Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Περιχύνουμε το κέικ ολόγυρα. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με βερίκοκα.

Για τα βερίκοκα
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 15΄.
Να μη λιώσουν τα βερίκοκα, πρέπει να κρατήσουν το σχήμα τους και να πήξει ελαφρά το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Παγώνουμε.

Πηγή: Youweekly.gr

Related posts

Πανακότα με γιαούρτι…

Αναστάσης Δαφνής

Κρέμα φράουλας και σοκολάτας

editor

Γαμοπίλαφο

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live