Backstage24.gr
Γεύσεις

Καλοκαιρινό light γιαουρτογλυκό με ψητά κεράσια και καρύδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το απόλυτο γλυκό για αυτή τη περίοδο!

Υλικά

• 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
• 500 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσι)
• 15 γρ. λικέρ αμαρέτο ή νερό
• 50- 60 γρ. νιφάδες καρύδας
• 2 κιλά γιαούρτι (10% ή 2% λιπαρά)
• 200 γρ. μέλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά.

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα προσθέτουμε τα 300 γρ. κεράσια και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια αφαιρούμε προσωρινά το ταψί από το φούρνο, ραντίζουμε με το αμαρέτο και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τις νιφάδες καρύδας.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί και αφήνουμε τα κεράσια να κρυώσουν καλά.

Παράλληλα, σε ένα multi ή μπλέντερ προσθέτουμε τα 200 γρ. κεράσια και τα πολτοποιούμε σαν να φτιάχναμε έναν χυμό. Μεταφέρουμε το χυμό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία (5-8) του δίνουμε μία βράση.

Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τις μαλακές ζελατίνες που έχουμε στύψει καλά, αφαιρώντας όλο το περιττό νερό και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι και στη συνέχεια το μείγμα με τα κεράσια και τις ζελατίνες από το κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε, επίσης, το μέλι και με έναν αυγοδάρτη ομογενοποιούμε πάρα πολύ καλά.

Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψητά κεράσια με την καρύδα και ομογενοποιούμε απαλά.

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, έως ότου δέσει η ζελατίνη.

 

Related posts

Κολοκυθόπιτα

editor

Πάβλοβα σοκολάτας

editor

Οι burger lovers λατρεύουν τις premium επιλογές του Munchy’s

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live