Backstage24.gr
Γεύσεις

Καρμπονάρα φούρνου

Δοκιμάστε μια διαφορετική εκδοχή της καρμπονάρας! 

Υλικά:

300 γραμ. μπέικον
1 κουτί μανιτάρια σε φέτες (κονσέρβα)
1 μεγάλο κρεμμύδι
λάδι για το τσιγάρισμα
1 κουτί κρέμα γάλακτος
250 γραμ. τυρί τριμμένο(κατά προτίμηση γκούντα ή έμμενταλ).
500 γραμ. πένες

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το μπέικον ψιλοκομμένο με το κρεμμυδάκι και μετά προσθέτουμε και τα μανιτάρια.
Αφού τσιγαριστούν, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί.
Βράζουμε τις πένες, τα βουτυρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα μανιτάρια και το μπέικον πάνω στα πενάκια και το ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε όλο το πυρέξ με τριμμένο τυρί μέχρι να καλυφθεί εντελώς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντίσταση πάνω-κάτω για 30 λεπτά.

Πηγή: greekcook.gr

Related posts

Kανελόνια με κιμά

supervisor

Μακαρόνια με κολοκυθάκια και γαρίδες

supervisor

Το πιο εύκολο σπιτικό πεϊνιρλί!

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου