Backstage24.gr
Γεύσεις

Κασερόπιτα

Τραγανό φύλλο, ακαταμάχητη γεύση.

ΥΛΙΚΑ
3 φύλλα σφολιάτας

500 ml γάλα, πλήρες

200 γρ. κασέρι, τριμμένο

50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

12 φέτες κασέρι

Αλάτι

Πιπέρι

1 κρόκο, αραιωμένο με νερό

Σουσάμι για το πασπάλισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190°C στον αέρα. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει καλά. Αφού γίνει αυτό, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που θα μοιάζει με πάστα.

Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο σε μικρές δόσεις αρχικά ανακατεύοντας παράλληλα ώστε να ενσωματώνεται στο μείγμα.

Προχωράμε στην επόμενη δόση μόνο αν έχει ενσωματωθεί η προηγούμενη.

Αφού ρίξουμε όλη την ποσότητα του γάλακτος, ανεβάζουμε ελάχιστα την ένταση της φωτιάς και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πήξει η μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι, αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη, ώστε να κρυώσει η γέμιση.

Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας στον αλευρωμένο πάγκο εργασίας μας και το ανοίγουμε ελαφρώς σε τετράγωνο σχήμα διαστάσεων 37Χ37εκ.

Κόβουμε το φύλλο σε 4 ίσα τετράγωνα, αλείφουμε το κάθε τετράγωνο με νερό και το τρυπάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα 2 φύλλα σφολιάτας.

Ρίχνουμε 1-1.5 κ.σ. από τη γέμιση σε ένα από τα τετράγωνα που δημιουργήσαμε, βάζουμε από πάνω 2 φέτες κασέρι και καλύπτουμε με ένα άλλο τετράγωνο ζύμης. Αμέσως μετά, διπλώνουμε καλά τις άκρες, αλείφουμε με αυγό όλη την επιφάνεια της κασερόπιτας και την τρυπάμε ξανά ελαφρώς με ένα πιρούνι.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά, τοποθετούμε τις κασερόπιτες σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190°C στον αέρα για 25-30 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμες, αφαιρούμε τις κασερόπιτες από το φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε.

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Μπάρες με ξηρούς καρπούς και πορτοκάλι

editor

Healthy cookies

editor

Σουπιές κρασάτες

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live