Backstage24.gr
Γεύσεις

Κεφτεδάκια ψαριού

Κεφτεδάκια ψαριού, για να απολαύσετε το ψαράκι σας αλλιώς! Φτιάξτε τα, η κόκκινη σάλτσα τα απογειώνει!

Υλικά

3 κ.σ ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σέλερι ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
800 γραμ. φιλέτο ψαριού (μπακαλιάρο ή ροφό ή σφυρίδα κλπ)
1 κ.σ μπούκοβο
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
3 κ.σ μαϊντανό
2 αυγά
φρυγανιά τριμμένη ή ψίχουλα ψωμιού
αλάτι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
800 γραμ. τριμμένες ντομάτες
αλάτι
πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια ψαριού, ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον ψήνουμε για 1-2΄. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Μαδάμε το ψάρι σε μπολ. Αν χρησιμοποιήσετε μπακαλιάρο, δείτε εδώ πώς θα τον ξαλμυρίσετε σωστά. Προσθέτουμε τα κρύα σοταρισμένα υλικά, καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε φρυγανιά μέχρι να πλάθεται το μείγμα, περίπου 1 φλ.

Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε κεφτέδες. Τους ροδίζουμε στο λάδι για 1-2΄από κάθε πλευρά. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο τηγάνι με το λάδι προσθέτουμε τις ντομάτες.

Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε 10΄. Προσθέτουμε ξανά τους ψαροκεφτέδες και τους αφήνουμε να βράσουν για 7-8΄μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.

Πηγή: argiro.gr

Related posts

Ομελέτα φούρνου με σπαράγγια απο τον Άκη!

Αναστάσης Δαφνής

Συνταγή για σοκολατένια muffins

Αναστάσης Δαφνής

Η Ναταλία Δραγούμη στο Munchy’s Burger Restaurant στην πλατεία της Κηφισιάς!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου