Backstage24.gr
Γεύσεις

Κιουνεφέ

Για όσους αγαπούν τα σιροπιαστά αλλά και το φιστίκι!

Υλικά

Για το σιρόπι

800 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
600 γρ. νερό
1 στικ κανέλας
1 λεμόνι

Για το γλυκό

500 γρ. κανταΐφι
300 γρ. βούτυρο λιωμένο
800 γρ. γάλα εβαπορέ
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
80 γρ. κορν φλάουρ
½ κοφτό κ.γ. μαστίχα
1 κ.σ. ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
1 στικ κανέλας

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό, το στικ κανέλας, το λεμόνι κομμένο στη μέση και μεταφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Όταν αρχίσει να βράζει και διαλυθεί η ζάχαρη, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη γέμιση

Σε ένα μεγάλο μπολ ξάνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας το κανταΐφι.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και το κορν φλάουρ.
Βάζουμε τη μαστίχα και τη ζάχαρη σε ένα γουδί και τη σπάμε. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Μεταφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σφίξει και γίνει κρέμα.

Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25×35εκ.
Μεταφέρουμε και απλώνουμε το μισό κανταΐφι, το ραντίζουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο με τη βοήθεια ενός πινέλου.
Ρίχνουμε όλη τη γέμιση πάνω στο κανταΐφι, απλώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και το ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε για 2 ώρες. Στη μία ώρα ανοίγουμε τον φούρνο και γυρίζουμε το γλυκό για να ψηθεί ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι πάνω στο γλυκό και αφαιρούμε τα κομμάτια λεμονιού.
Σερβίρουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και στικ κανέλας.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Pizza Μπακλαβάς: Πίτσα με φύλλο κρούστας!

Αναστάσης Δαφνής

Εργολάβοι

paraskevi.eustathiou

Μάφιν με γιαούρτι και σταφύλια

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου