Backstage24.gr
Γεύσεις

Κολοκυθάκια γεμιστά με γαλοπούλα και μανιτάρια

Ανάλογα πόσο σκληρά ή τρυφερά είναι τα κολοκυθάκια αυξομειώνουμε το χρόνο ψησίματος με το αλουμινόχαρτο. Θα πρέπει να κόβονται εύκολα και με ένα πιρούνι ακόμα!

Υλικά

6 κολοκυθάκια, μέτρια και στρογγυλά
250 γρ. μανιτάρια champignon, κομμένα σε λεπτές φέτες
250 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, κομμένη σε κύβους 0,5 εκ.
2 κλ. σέλερι, καθαρισμένα
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. δεντρολίβανο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια, ψιλοκομμένη
μαϊντανό
250 γρ. γραβιέρα
1 αβγό
ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
νερό, όσο χρειάζεται για να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού για 1-2 εκ.

 

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι που το έχουμε κάψει σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι, τα σοτάρουμε καλά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και βάζουμε σε ένα μπολ.
Επιστρέφουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και τη σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε και βάζουμε στο μπολ με τα μανιτάρια.
Παράλληλα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε ένα “καπάκι” από το κάθε κολοκυθάκι και με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού αφαιρούμε τη σάρκα τους, μέχρι το τοίχωμά τους να έχει πάχος 3-4 χιλιοστά. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα και την κρατάμε στην άκρη.
Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά και όταν κάψει καλά προσθέτουμε ακόμα 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σε αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το σέλερι, τη σάρκα από τα κολοκύθια και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μειωθεί ο όγκος των λαχανικών, για 10 λεπτά ακόμα περίπου. Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια και τη γαλοπούλα, ανακατεύουμε και τα ζεσταίνουμε ξανά και αυτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το αυγό, τα μυρωδικά και το μισό τυρί. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα, τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψί που να τα χωράει απλωτά και ρίχνουμε τη ντομάτα στο ταψί και συμπληρώνουμε με το νερό. Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί πάνω από τα κολοκυθάκια και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190ο C στον αέρα με το ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και άλλα 20 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Το νερό με τη ντομάτα και το τυρί θα δώσουν μία ωραία σάλτσα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Ελαφρύ κοτόπουλο φούρνου

paraskevi.eustathiou

Αμυγδαλωτά λουκούμια

supervisor

Έρχεται το “Buffalo Wings & Rings”, η διάσημη αμερικάνικη αλυσίδα casual dining!

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου