Backstage24.gr
Γεύσεις

Κορμός με λευκή σοκολάτα και αμύγδαλο

Ό, τι πρέπει για αυτή την εποχή!

ΥΛΙΚΑ

120 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
320 γρ. λευκή σοκολάτα
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. ζάχαρη άχνη
¼ κ.γ. αλάτι
150 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
350 γρ. μπισκότα τύπου digestive, θρυμματισμένα
150 γρ. αποξηραμένα σύκα, κομμένα σε λεπτές φέτες

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος με τη μέθοδο μπεν μαρί και μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε ξανά.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα αποξηραμένα σύκα, τα αμύγδαλα, το αλάτι και τα μπισκότα. Φοράμε γάντια μιας χρήσης και ανακατεύουμε το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το βούτυρο.
Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, αδειάζουμε μέσα τη λευκή σοκολάτα και με μία πλαστική σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα στο μπολ με τα μπισκότα και με τα χέρια ή με ένα κουτάλι ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ 30 X 12εκ., στην οποία έχουμε απλώσει σε όλη την επιφάνειά της μεμβράνη.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μέσα στη φόρμα και βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2,5 ώρες.
Μόλις παγώσει τελείως κόβουμε σε κάθετες φέτες με ένα ίσιο μαχαίρι.

Related posts

Ταρτάκια σε φύλλο κρούστας με φέτα, λαχανικά και σαλάμι αέρος

supervisor

Ψητά αυγά με σπανάκι και μανιτάρια

paraskevi.eustathiou

Λαβράκι ψητό με ντοματίνια

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live