Backstage24.gr
Γεύσεις

Κορμός με πασχαλινά κουλουράκια και γκανάζ σοκολάτας

Έχετε κουλουράκια που σας περίσσεψαν; Ορίστε η λύση. Ένα πεντανόστιμο γλυκό που θα το αγαπήσουν όλοι.

Υλικά για τον κορμό

250 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο
1 ζαχαρούχο γάλα
400 γρ. κουλουράκια πασχαλινά

Υλικά για την γκανάζ

150 γρ. κουβερτούρα λευκή ή μαύρη
150 ml. Κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση για τον κορμό

Σε μία μπασίνα βάζουμε την κουβερτούρα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Αφού λιώσει προσθέτουμε το βούτυρο το οποίο έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε μικρά κυβάκια και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και θρυμματίζουμε τα κουλουράκια μας.
Με τα χέρια, τα μισά περίπου τα κάνουμε σκόνη και τα άλλα μισά σε κομματάκια.Βάζουμε σε μία φόρμα για κέικ μεμβράνη και πιέζουμε μέσα το μείγμα μας.
Βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα ή στο ψυγείο για τέσσερις.

Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι το σημείο πριν έρθει σε βρασμό.
Σε μία μπασίνα έχουμε βάλει την κουβερτούρα και την περιχύνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε εώς ότου λιώσει η σοκολάτα.
Αφού έχει Παγώσει ο κορμός μας τον ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με την γκανάζ.
Τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο μισή ώρα να σφίξει η γκανάζ μας.

Πασπαλίζουμε ξηρούς καρπούς ή ζαχαρωμένα φρούτα ή κόβουμε φρέσκα φρούτα επάνω στον κορμό για μία πιο ανοιξιάτικη εκδοχή.

 

Πηγή:entertv (Εύα Παρακεντάκη)

Related posts

Μαγειρίτσα

paraskevi.eustathiou

Μάφιν με γιαούρτι και σταφύλια

paraskevi.eustathiou

Κοτόπουλο λεμονάτο με σαφράν

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live