Backstage24.gr
Γεύσεις

Κοτόπιτα Με Philadelphia, Πράσο & Μυρωδικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίθανη γεύση!

Για την γεμιστή κοτόπιτα με Philadelphia θα χρειαστείτε:

  • 600 γρ φύλλο χωριάτικο
  • 3 φιλέτα κοτόπουλο(600 γρ περίπου)
  • 3 πράσα(το λευκό μέρος)
  • 200 γρ Philadelphia
  • 200 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 1 μέτριο ματσάκι άνιθο
  • 1 μέτριο ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 2 λευκά κρεμμύδια
  • 350 ml ελαιόλαδο
  • 3 αυγά (2 κρόκους,1 ολόκληρο)
  • 200 γρ Philadelphia για το ταψί
  • αλάτι, πιπέρι
 

Κοτόπιτα με πράσο, μυρωδικά και Philadelphia

  1. Κόβουμε κατά μήκος σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο.
  2. Κόβουμε τα πράσα, το λευκό τους μέρος κομματάκια, μισοφέγγαρα.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
  4. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια που εχουμε ψιλοκόψει για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το πράσο και σωτάρουμε για άλλα 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  5. Προσθέτουμε την κούπα με νερό και τον ζωμό λαχανικών.
  6. Όταν τραβήξει τα υγρά μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπόλ και εκεί προσθέτουμε το Philadelphia,την γραβιέρα, τον ψιλοκομμένο άνιθο, μαϊντανό, τους 2 κρόκους και το ένα ολόκληρο αυγό.
  7. Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να παγώσει.

Τύλιγμα κοτόπιτας

  1. Σε ένα ταψί 30 εκατοστών, αλείφουμε με ελαιόλαδο παντού.
  2. Βάζουμε απ την αριστερή πλευρά του ταψιού ένα φύλλο χωριάτικο, το μισό να είναι μέσα και το μισό εξωτερικά του ταψιού.
  3. Στη συνέχεια βάζουμε άλλο ένα φύλλο από την δεξιά πλευρά με τον ίδιο τρόπο.
  4. Προσθέτουμε ένα φύλλο από την πάνω πλευρά του ταψιού και ενα φύλλο απ την κάτω πλευρά με τον ίδιο τρόπο.
  5. Λαδώνουμε συνεχώς ενδιάμεσα και βάζουμε άλλα 2 φύλλα στο κέντρο.
  6. Οπότε τώρα έχουμε 4 μισά φύλλα έξω από το ταψί και τα υπόλοιπα εσωτερικά.
  7. Βάζουμε την μισή ποσότητα της γέμισης στο ταψί, προσθέτουμε ένα φύλλο στη μέση και στη συνέχεια την υπόλοιπη γέμιση.
  8. Βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής τα άλλα 200 γρ Philadelphia.
  9. Περιμετρικά μέσα στο ταψί βάζουμε το Philadelphia, και βάζουμε τα φύλλα που εξέχουν μέσα στο ταψί τυλίγοντας εσωτερικά τους το Philadelphia.
  10. Φτιάχνουμε ένα στεφάνι δηλαδή εσωτερικά του ταψιού που ειναι γεμιστό με Philadelphia.
  11. Χαράζουμε την πίτα μας ακτινωτά σε τρίγωνα, προσοχή δεν χαράζουμε το στεφάνι που έχει το τυρί. Ραντίζουμε την πίτα μας με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά.

Αν θέλετε πασπαλίζετε και με λίγο σουσάμι.

Πηγή:petros-syrigos.com

Related posts

Υπέροχη μακαρονοσαλάτα

editor

Γρήγορη μπουγάτσα

editor

Σουφλέ με βατόμουρα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live