Backstage24.gr
Γεύσεις

Κοτόπουλο λεμονάτο με σαφράν

Λαχταριστό κοτόπουλο με κρόκο Κοζάνης και μυρωδικά που λιώνει στο στόμα!

Υλικά

1 κιλό κοτόπουλο
6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
2 σκ. σκόρδο
φλούδες, από 2 λεμόνια
10 γρ. τζίντζερ
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
100 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα
50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
200 γρ. νερό
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι

Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 λεμόνι, σε φέτες
κόλιανδρο
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
1 κ.γ. ελαιόλαδο
πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε 10 μερίδες και βάζουμε στην κατσαρόλα, με τη πλευρά του δέρματος προς τα κάτω, για να πάρει χρώμα.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τον κουρκουμά, το κύμινο, την κανέλα, τον κόλιανδρο, τα σκόρδα, τις φλούδες από το λεμόνι, το τζίντζερ κομμένο σε κομμάτια, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν πάστα.
Προσθέτουμε την πάστα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον κρόκο Κοζάνης, τα βερίκοκα κομμένα σε λεπτές φέτες, τις ελιές, το νερό, την ντομάτα κονκασέ τον ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά.
Σερβίρουμε με το μπασμάτι, το γιαούρτι, φέτες από λεμόνι, κόλιανδρο φρέσκο, τον κρόκο Κοζάνης, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Μπεκρή µεζέ

paraskevi.eustathiou

Ρεβανί με ινδοκάρυδο και λευκό γλάσο

supervisor

Tα πιο γευστικά σκορδόψωμα!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου