Backstage24.gr
Γεύσεις

Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες στον φούρνο

Θα τις λατρέψετε!

Συστατικά
Για το κοτόπουλο

1.200 γρ. κοτόπουλο
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τις γλυκοπατάτες

1 κιλό γλυκοπατάτες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1-2 σκ. σκόρδο
Για το σερβίρισμα

ρίγανη, φρέσκια, ψιλοκομμένη
φέτες λεμόνι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο στην επιφάνεια εργασίας, βγάζουμε τη ραχοκοκαλιά, και το ανοίγουμε σε πεταλούδα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, το μέλι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα και το μεταφέρουμε σε ένα ένα ταψί με σχάρα.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Για τις γλυκοπατάτες

Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε λεπτές κυδωνάτες φέτες, και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα ώστε να καλυφθούν καλά οι γλυκοπατάτες.
Μεταφέρουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί και προσθέτουμε το σκόρδο. Αν θέλουμε μπορούμε να το σπάσουμε.
Ψήνουμε στον φούρνο τα τελευταία 30-40 λεπτά, πριν αφαιρέσουμε το κοτόπουλο.
Αφαιρούμε τις γλυκοπατάτες και το κοτόπουλο από τον φούρνο.
Σερβίρουμε με φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη και φέτες λεμονιού.

 

Πηγή:akispetretzikis.gr

Related posts

Εύκολη συνταγή για ινδικό Butter Chicken

Αναστάσης Δαφνής

Χριστουγεννιάτικο στήθος γαλοπούλας με πλιγούρι

editor

Τάρτα πορτοκαλιού

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live