Backstage24.gr
Γεύσεις

Κοτόπουλο με δεντρολίβανο και φέτα

Θα το λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
80 γρ. ελιές, σε ροδέλες
4 μπούτια κοτόπουλου, κομμένα στη μέση
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κλ. δεντρολίβανο
500 ml ζωμό λαχανικών
20 ml κρασί, κόκκινο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τα μπούτια κοτόπουλου με την πέτσα από την πάνω πλευρά και τα αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια, θωρακίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές και μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ελιές, το δεντρολίβανο και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά.
 Έπειτα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, το ζωμό λαχανικών ανακατεύουμε εκ νέου, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, μεταφέρουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα ταψί φούρνου, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 30 λεπτά.

Λίγο πριν αποσύρουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά (περίπου 5 λεπτά νωρίτερα), το πασπαλίζουμε με φέτα, ώστε να λιώσει το τυρί πάνω από το κοτόπουλο.
Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

 

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Μπισκότα με γέμιση Nutella

Αναστάσης Δαφνής

Penne con tono

supervisor

Τυρόπιτα με κουρκούτι

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live