Backstage24.gr
Γεύσεις

Κοτόπουλο σουβλάκι με σάλτσα μπάρμπεκιου

Το μπέικον ταιριάζει τέλεια σε αυτή τη συνταγή!

Υλικά

1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο (μπούτι ή στήθος)
2 κ.γ. αλάτι
2-3 κομμάτια μπέικον κομμένα στα 2 ή στα 3
1 1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.σ. ζάχαρη
3 πολύχρωμες πιπεριές (1 κίτρινη, 1 πράσινη, 1 κόκκινη)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
300 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου
μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια των 2 εκ.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ με το αλάτι και αφού τα ανακατέψουμε καλά τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Το αλάτι θα μαρινάρει και θα μακαλώσει το κρέας μας.
Αφαιρούμε από το ψυγείο και σκουπίζουμε καλά με πετσέτες κουζίνας το κρέας.
Παράλληλα, βάζουμε το μπέικον στο μούλτι μαζί με τις πάπρικες και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πάστα.
Ανακατεύουμε το κρέας με αυτή την πάστα.
Μοιράζουμε το κρέας στα σουβλάκια τοποθετώντας εναλλάξ κομμάτια πιπεριάς και κρεμμυδιού.
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά σε πολύ ζεστό γκριλ με καπάκι γυρνώντας κάθε 2 λεπτά ώστε να ψηθούν από όλες τις μεριές.
Αλείφουμε τα σουβλάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου και αφού τα γυρίσουμε 180 μοίρες τα ψήνουμε για 1 λεπτό.
Αλείφουμε λίγη ακόμα σάλτσα πάνω στα σουβλάκια και ψήνουμε για ακόμα ένα λεπτό αφού τα γυρίσουμε πάλι τα πάνω κάτω.
Αφαιρούμε από το γκριλ και αφήνουμε να ξεκουραστεί το κρέας για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ξεχωριστά και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Γαρίδες με σαμπούκα

Αναστάσης Δαφνής

Κέικ κάστανο χωρίς ψήσιμο

paraskevi.eustathiou

Ρεβυθοκεφτέδες

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου