Backstage24.gr
Γεύσεις

Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες (BINTEO)

Από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

ΥΛΙΚΑ
1 ολόκληρο κοτόπουλο MIMIKOS
10 πατάτες
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. νερό
χυμό από 2 λεμόνια
1 σκόρδο
μισό πορτοκάλι
λίγα φρέσκα βότανα (ρίγανη-θυμάρι-δεντρολίβανο)
2 κ.σ. εκλεκτή μουστάρδα από χονδροαλεσμένο σιναπόσπορο KALAMATA PAPADIMITRIOU
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στεγνώνουμε πρώτα καλά το κοτόπουλο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά του.
Κόβουμε το πορτοκάλι στα 4 και γεμίζουμε την κοιλιά, αφού την έχουμε πρώτα αλείψει με τη μουστάρδα. Βάζουμε τα βότανα και το σκόρδο.
Αλείφουμε το κοτόπουλο με λάδι εξωτερικά και το αλατοπιπερώνουμε. Το ακουμπάμε στο ταψί με το στήθος προς τα πάνω, όπως ακριβώς βάζουμε τη γαλοπούλα των Χριστουγέννων.
Ολόγυρα βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε μουστάρδα και περιχύνουμε με το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το νερό. Ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς °C. Αφαιρούμε το σκέπασμα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40′, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.
Αφήνουμε το κοτόπουλο, αφού ψηθεί, να σταθεί για 20′ να ανακτήσει τα υγρά του. Έτσι βγαίνει ζουμερό και τρυφερό.

Πηγή:argiro.gr

Related posts

Τραγανό φιλέτο σολομού με πουρέ αρακά

Αναστάσης Δαφνής

Τάρτα καραμελωμένης σοκολάτας

editor

Καραντίνα με…plant based κουζίνα

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live