Backstage24.gr
Γεύσεις

Κοτόσουπα αυγολέμονο

Διαχρονικά αγαπημένη σούπα για τις κρύες μέρες που έρχονται!

Υλικά

1 κοτόπουλο ολόκληρο γύρω στο 1 ½ κιλό
2 καρότα μέτρια
2 κρεμμύδια μέτρια
2 μπαστουνάκια σέλερι, τα φύλλα μόνο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους

Για τη σούπα:

250 γρ. ρύζι γλασέ
2 ½ λίτρα ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο
2 καρότα
1 κρεμμύδι
4 κλωναράκια σέλερι
αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

4 κρόκους μεγάλων αβγών
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 κούπα χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλερι, τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι, προσθέτουμε νερό να σκεπάζει όλα τα υλικά και βράζουμε για 40 λεπτά, ξαφρίζοντας ανά διαστήματα.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε μία πιατέλα, αφήνουμε να κρυώσει και το ξεψαχνίζουμε.

Για τη σούπα:

Σουρώνουμε το ζωμό που έβρασε το κοτόπουλο σε μία άλλη κατσαρόλα.
Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ρύζι, τα λαχανικά, το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, το αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Για το αυγολέμονο:

Χτυπάμε με σύρμα τα αβγά, το λεμόνι και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ.
Παίρνουμε λίγο ζωμό απ’ τη σούπα και τον προσθέτουμε λίγο λίγο στο μπολ, ανακατεύοντας διαρκώς.
Προσθέτουμε το αυγολέμονο σιγά σιγά πίσω στη σούπα, καθώς ανακατεύουμε διαρκώς.

Πηγή: petros-syrigos.com

Related posts

Γλυκιά κολοκυθόπιτα με σταφίδες

editor

Μελιτζανόπιτα με φέτα

editor

Μπουρέκια με κιμά

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live